Alternativt slik og is, der mætter dine sanser
,

Alternativt slik og is, der mætter dine sanser

For mig handler det absolut ikke om, at jeg slet ikke må få sukker eller fedt eller bestemte ting – jeg vil bare gerne undgå  dårlige produkter, som store industrivirksomheder tjener tykt på at lokke i os i alt for store mængder. Det er virkeligt gået op for mig, hvordan vi narres med dårligt junk-slik. Det er fyldt med billige fyldstoffer og kemi, og mangler de ægte smagstoffer, som mætter vores mave og hjerne.  Derfor spiser vi alt for meget af det, hvis vi først kommer i gang. Det kan du læse meget mere om i Slip Slikket.

Slip slikketPrøv i stedet dadler (rosiner, nødder m.v.) med rå kakaopulver – det stiller chokoladetrangen. Det kan være uopvarmet “Raw” kakao, som fx hos Matas, men det er absolut ikke et must.
Køb rålakrids, fx Johan Bülow – du kan simpelthen ikke spise nær så meget, og du undgår desuden salmiak, der virker afkalkende.

Lav din egen is! Det er SÅ let, og det kræver ikke en ismaskine, hvis du vælger en parfaitis. Ja, den er fuld af piskefløde, men det er den rene vare, og den mætter hurtigt. Og så kan du putte præcis det fyld i, som du har lyst til: god mørk chokolade i stykker, hele eller kogte blendede bær (husk nu det med at koge frosne hindbær), lakrids, vanille – eller forskellige kombinationer.

Vanille Parfait-is:
2 dl sukker
½ dl flormelis
7 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
3 stk vanille
½ l piskefløde

Pisk fløde til en tyk flødeskum.
Pisk de øvrige ingredienser til en luftig æggesnaps (brug elpisker).
Vend flødeskummet forsigtigt i æggemassen til det er ensartet.
Hæld cremen i en skål/bøtte/form og dæk med staniol.
Frys i min. 6-8 timer.

 Prøv også isen med lækre hjemmelavede lakridsmarengs!

1 svar
  1. Mandi Erlandsen
    Mandi Erlandsen siger:

    Man bliver vældig inspireret af en utraditionel dessert som ananas-suppen med delicious tilbehør. Jeg har nu hvisket til min datter, at her er et ønske til fødselsdagsmenuen!

    Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.