Boliginspiration – nyt og gammelt

Boliginspiration – nyt og gammelt

Miljø_Cantakurv med planteI fredags var jeg været forbi Lene Bjerre Designs showroom i København i anledning af det danske designfirmas 40 års jubilæum. Selv kalder de sig langt fra 40, fed og færdig – men tværtimod 40 og Fit for the Future. Og der er bestemt også lækker inspiration at hente!

For et brand  som Lene Bjerre Design handler det om en hårfin balance om at forny sig og følge med tiden – uden at miste deres kendte gamle DNA. Og det lykkes de faktisk imponerende godt med. Deres forår/sommerkollektion 2016 afspejler både alle de nye trends (som du kan læse mere om her) og holder samtidig fast i det kendte feminine og klassiske univers, som de er kendt for. Heldigvis går trenden mod nostalgi med elementer som farver, blomster, nips, krystalglas, keramik og metaller, som sølv, der er allerede stærkt på vej tilbage igen – og det er alt sammen noget, som Lene Bjerre altid har været rigtigt gode til.

Dertil tilfører de nye trends som etniske elementer, terrakotta og keramik. De har allerede kæmpe succes med deres keramikserie Abella, som jeg synes er fantastisk smuk. Jeg kunne godt forestille mig at investere i de her aflange små fade, som jeg ville bruge til forretter eller desserttallerkener. Prisen er 150 kr.

abella-fad-lene-bjerre.jpg

Lene-bjerre-taepper-plast

De rammer også plet med flere etniske indslag, hvor de har rejst ud og har hentet inspiration i Asien. Blandt de nye ting, som jeg er vild med, er de kommende tæpper og løbere i polypropylen med nogle super lækre mønstre (350 – 650 kr.). Herover kan du se et af dem, hvor også en anden ting springer den opmærksomme læser i øjnene: Den blå farve. 

Den lækre blå farve er bare én blandt flere farver, som finder vej ind i boligen igen. Her brugt sammen med både keramik og med etnisk inspirerende mønstre. Jeg er vild med både lampe og krukker.

Lene-Bjerre-blaa

 

Her er endnu et eksempel på, hvordan “mormor” møder Østen i en varm og hyggelig stil. Lene Bjerre har sat fokus på deres klassiske blonder i duge og gardiner og har skabt en skøn stemning ved at sætte dem i selskab med  en rå træfigur og terrakotta .
Lene-Bjerre-etnisk

 

Jeg håber, du kan bruge inspirationen til at indrette derhjemme og måske sætte tingene sammen på en ny og anderledes måde – finde nostalgien lidt frem og blande med mere rå og etniske elementer. Jeg synes, at Lene Bjerre viser vejen for os alle sammen med at turde forny sig selv og stadig holde fast i det gamle. I vores egen indretning handler det netop også om at holde fast i hvem vi er og i vores egen historie – og blande arvestykker og loppefund med nogle af de nye trends og skabe en personlig stil.

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.