“Den bedste jordbærmarmelade, jeg nogensinde har lavet og smagt!”

“Den bedste jordbærmarmelade, jeg nogensinde har lavet og smagt!”

Denne her opskrift fortjener en gentagelse her på bloggen – særligt nu, hvor det er højsæson for jordbær! Og som Jan Bech Kristensen kommenterede forleden, er det “Den bedste jordbærmarmelade jeg nogensinde har lavet og smagt😄”

Tak for det, Jan – og tak til min mor, som forsyner hele familien med denne helt fantastiske lynkogte jordbærsyltetøj, som oprindeligt er fra en gammel Tørsleff opskriftbog. Faktisk skal den bare koge i 9 minutter!

jordbærmarmelade

SÅDAN GØR DU
1 kg. jordbær (friske eller senere kan du også bruge optøede) skæres i lidt mindre stykker og koges i 5 minutter.
Tilsæt 500 gram sukker og kog i yderligere 2 minutter.
Tilsæt tilsidst 2 tsk rød Melatin, som iblandes lidt sukker og koges med i yderligere 2 minutter.
Hæld på atamonskyllede glas, som straks lukkes.

Tip: Du kan tilsætte 1-2 tsk citron- eller appelsinsaft til den færdigkogte marmelade. Eller evt. vanille.

2 replies
  1. Voksenlivsstil
    Voksenlivsstil siger:

    Hej Annette,
    Tak for din kommentar 🙂 Vandet er ikke glemt, der skal ikke noget i. Du varmer bare langsomt op, så sukkeret smelter og væden fra bærrene trækker ud.
    De bedste hilsner
    Jeanette

    Svar
  2. Annette
    Annette siger:

    Du mangler at skrive mængden af vand – så lidt vand som muligt tænker jeg👍🏼 uden lidt væde koger de ikk… 😋

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.