En  nem prale-dessert!

Marengsbund med fløde og bær – en nem prale-dessert!

marengsbund-baer

marengsbund med fløde og bær

Vil du lave en hurtig og nem dessert til dine gæster, som samtidig virkelig er flot og ser mere avanceret ud, end den er, så skal du prøve denne marengsbund med fløde og bær. Det er dét, jeg kalder en prale-dessert!

Den er meget let at lave, og alt kan forberedes i forvejen, så den bare skal samles lige før serveringen.

Vores gæster i går var meget imponerede over den – også selvom jeg ærligt indrømmede, at den altså ikke kræver det helt store!
De insisterede faktisk på, at den kom på bloggen – så her er den!
Opskriften på denne flotte dessert passer til 8 personer.

Til marengsbunden skal du bruge:

6 æggehvider
250 g sukker

Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt derefter sukker. Bliv ved med at piske til massen er sej og danner toppe og minder om flødebollefyld.
Fordel massen i en cirkel på en bageplade med smurt bagepapir. Den vil vokse undervejs, så pas på, at den ikke bliver for stor.
En diameter på ca. 20 cm. vil nok være passende til et stort lagkagefad.
Brug en paletkniv og fordel massen med en tyk kant, som en stor fuglerede.

Bag marengsbunden i ca. 1½ time ved 150 grader. Lad den evt. stå i den slukkede ovn efter bagningen.
Husk, at den skal være helt kold, når du lægger fyldet på!

Til fyldet skal du bruge:

½ liter piskefløde pisket til en let skum. Tilsæt gerne 1-2 tsk vanillesukker. Du kan som alternativ vælge vanilleis som fyld – det er også rigtigt friskt og lækkert.

Fordel ca 1 kg. bær på toppen. Det kan være jordbær alene, når de er i sæson og smager rigtigt dejligt – mens ellers foretrækker jeg blandede bær som her, hvor jeg har brugt hindbær, jordbær og blåbær.

dessert-marengs

 

 

7 kommentarer
    • Jeanette
      Jeanette siger:

      Hej Line,
      Det bliver du så glad for – der er også så mange lækre bær lige nu.
      Jeg vil mene, at du sagtens kan lave bunden dagen før. Lad den evt. stå i ovnen eller på køkkenbordet med lidt bagepapir over til næste dag. (endelig ikke i køleskabet).
      Held og lykke og rigtig god fødselsdag.
      KH Jeanette

      Svar
      • Line Preetzmann
        Line Preetzmann siger:

        Mange tak.
        Jeg tænkte med vanilleis, bær og små stykker chokolade, hvis det ikke bliver for dominerende i desserten?

        Svar
        • Jeanette
          Jeanette siger:

          Det bliver SÅ lækkert! Skriv gerne og fortæl, hvordan den blev 🙂
          Husk endelig ikke at lave bunden alt for gigantisk, da den vokser en smule undervejs – mere så du har et fad, der passer.

          Svar
  1. Birgitte Bonde
    Birgitte Bonde siger:

    Godmorgen Jeanette – og tusind tak for den lækre og flotte opskrift, den skal jeg helt sikkert lave som gæstedessert en dag, jeg ELSKER marengs 🙂

    Hvad sagde lille søde Viola til de ekstra mennesker i hjemmet – hun NØD sikkert al den opmærksomhed, hun sikkert har fået 🙂

    Kan du have en rigtig dejlig mandag og ny uge 🙂

    Kærligst Birgitte

    Svar
    • Voksenlivsstil
      Voksenlivsstil siger:

      Kære Birgitte,
      Det er altid så dejligt med en hilsen fra dig. Tak 🙂
      Du må helt sikkert prøve den dessert – den er sjov og nem at lave og gæsterne elsker den. Det er også fin med is!

      Ja, lille Viola er allerede en populær lille dame, og hun nyder selskabet med dyr, voksne og børn. Hun er i det hele taget så nem og kvik, at det er en sand fornøjelse.
      Vi er tidligt på færde, og jeg har øje på hende nærmest konstant, når hun ikke sover, men sådan er det jo med en lille hvalp. Til gengæld tror jeg, at vi får en rigtig dejlig hund ud af hende. Det er i alt fald utroligt, hvad hun forstår og kan allerede. Hun sov til kl. 6 i dag – for første gang i mit liv ELSKER jeg sommertid 😉

      Ha nu også en dejlig dag og uge.
      Mange kærlige hilsner
      Jeanette

      Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.