Hjemmelavet julesirup til varme og kolde juledrikke!

Julen nærmer sig med hastige skridt – og det samme gør min årlige juledrink! 🙂 Til den har jeg tænkt mig, at der skal indgå en dejlig hjemmelavet julesirup, som jeg har forberedt i dag.
Ser det ikke bare hyggeligt ud? ♥

Hvis du vil have en tyk julesirup til fx pandekager, så skal der en anden opskrift til, hvor væsken er reduceret og kogetiden er sat lidt op – den må blive en anden gang! Denne sirup er tynd, så den er først og fremmest tiltænkt til drikke – til drinks og gløgg. Eller til de mere simple tyske og franske udgaver af gløgg, vin chaud og Gluhwein, som består af varm rødvin og netop sukker, appelsiner og krydderier.

Hverken gløggessens eller julesirup er svære at lave, og du kan selv skrue op og ned for krydderierne helt efter behag. Du kan også vælge at tilføre en vanillestang eller appelsinskal, men her får du altsåopskrift, som jeg har valgt i år med nelliker, kardemomme, kanel og stjerneanis.

Det skal du bruge!

500 g rørsukker

6 dl vand

Friskpresset saft af to appelsiner

1 tsk. hele nelliker

2 tsk. hele kardemommekapsler

2-3 stk. stjerneanis

1-2 hele kanelstænger

1. Mas krydderierne let i en morter
2. Bland alle ingredienser i en gryde og lad det simre ca. 10 minutter
2. Lad siruppen køle lidt ned, mens smagen trækker
3. Hæld siruppen gennem en sigte og evt. derefter et klæde (eller et kaffefilter)
4. Hæld siruppen på en tætsluttende flaske

Hav siruppen stående til varme og kolde drikke – lækre drinks, romtoddy, gløgg eller hvad med en hurtig vin chaud/Glühwein, hvor du bare mikser den varme rødvin med din færdige julesirup og evt. tilsætter lidt ekstra appelsinsaft!

God fornøjelse ♥

    1 svar

    Skriv en kommentar

    Har du en kommentar?
    Så del den meget gerne!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.