Hyldeblomstmarineret laks med rogncreme

råmarineret laks med stenbiderrogn
Råmarineret laks
med hyldeblomstsaft og en lækker creme med stenbiderrogn eller lakserogn – så får du simpelthen ikke en bedre og nemmere og flottere forret! Og utroligt velsmagende ikke mindst.

Brug stenbiderrogn til cremen, når det er i sæson, og ellers byttes den ud med fx lakserogn på glas eller den svenske löjrom.

Du kan gøre alt klar i forvejen, og det er hurtigt gjort. Laksen skal bare marinere et kvarter før serveringen!

Opskrift på råmarineret laks med hyldeblomst

Til 4 personer.

400 gram fersk laks i tynde skiver (husk, at det skal være helt frisk fra fiskehandleren og/eller frosset i min. 24 timer)
3/4 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
1/2 dl. friskpresset citronsaft
1/2 dl. olivenolie
1 stort finthakket rødløg
1 bundt finthakket dild
salt og peber

Pisk eller ryst citron, hyldeblomstsaft, salt og peber sammen – pisk herefter olien i.
Det kan forberedes flere timer i forvejen.
Et kvarter før serveringen tilsættes finthakket dild og løg, og marinaden hældes over de tynde lakseskiver, som er bredt ud på et fad.

Opskrift på creme med stenbiderrogn (eller lakserogn)

rogncreme med stenbider

100 gram frisk stenbiderrogn
2 dl. cremefraiche eller græsk inspireret yoghurt (Jeg er fx vild med Øllingegaard yoghurt naturel og græsk inspireret yoghurt).
1-2 spsk god mayonnaise – efter smag.
1 lille finthakket rødløg
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft

Rør alle ingredienser varsomt sammen. Kan laves i forvejen.


Denne opskrift er selvfølgelig kommet på min blog, fordi den er fantastisk – og du må virkelig love mig at kaste dig ud i den, hvis du vil glæde dine gæster eller dig selv en dag med noget særligt. Det er hurtigt og nemt at lave, og så er det en sikker vinder ♥

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.