Italienske kager, du let kan lave

Italienske kager, du let kan lave

Kært barn har mange navne, vi kender dem nok mest som Biscotti, men der kunne ligeså godt have stået Cantutti eller Tozzetti. De velkendte italienske lidt tørre mandelsmåkager er lækre som en lille snack, til desserter eller som i Italien til at dyppe i et glas sød hedvin (Vin Santo). De er meget lettere og hurtigere at lave, end man umiddelbart skulle tro – du skal ikke en gang smutte mandlerne. Her får Hanne Bloch’s opskrift fra Mit italienske køkken, som jeg kan skriver under på bliver rigtigt gode og vellykkede.

biscotti

18 – 20 stk.
125 g sukker
1 æg (L)
1 æggeblomme (L)
½ stk bagepulver
130-140 g hvedemel
1-2 tsk revet appelsin- eller citronskal
125 g mandler (usmuttede)

Pisk æg, æggeblomme og sukker til en tyk creme. Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem svale lidt af, før de blandes i dejen sammen med resten af ingredienserne.
Ælt dejen sammen – den skal kunne trilles, men må gerne klistre lidt.
Tril et par pølser, 4 cm. brede, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Bages i 15-20 min. ved 200 g.
Tag dem ud og skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver på skrå og tør dem i ovnen ved 125 g i ca.  time.

Mit Italienske Køkken fås til 199,95 kr. hos Saxo.com

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.