Lækker laks i Mornaysauce
Denne her opskrift på laks i Mornaysauce er jeg bare nød til at dele! Jeg har endnu ikke serveret den til nogen, som ikke var vilde med den, så her får du den trin-for-trin.
Laks i ovnen er super let og hurtig at lave, og jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg for en gang skyld bruger en færdiglavet Mornay fra Karolines Køkken. Du kan selvfølgelig kaste dig ud i at lave den selv, men jeg synes altså, at denne her ret smager super godt.
Jeg laver retten med en bund af spidskål, rosenkål og porrer, som jeg tilbereder i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter først. Derefter tilsættes sauce og laks, og retten færdiggøres i ca. 25 minutter mere. Servér den med kartofler eller ris, og du har en hurtig og nem, og ekstremt velsmagende ret, der absolut også egner sig som gæstemad.
Du skal bruge (4 personer)
Ca. 600 g fersk laks i portionsstykker
1 lille/medium spidskål
2 porrer
20-25 rosenkål
5 spsk olivenolie
1 spsk tørret timian
Ca. 1/4 tsk revet muskatnød
2 Klassisk Mornaysauce fra Karolines Køkken
Lidt friskpresset citron og olivenolien til fisken
Skær kålen ud i grove stykker på omkring 4 x 4 cm. Det skal på ingen måder være præcist.
Halver rosenkålene. Skær porrerne ud i ca. 1 cm. stykker.
Bland det hele sammen i en bradepande og krydr med 1 spsk tørret timian, lidt revet muskatnød (ca. 1/4 tsk eller efter smag), salt og peber.
Vend det godt sammen med ca. 5 spsk olivenolie.
Tilberedes ca. 20 minutter ved 180 grader. Vend gerne rundt et par gange undervejs.
Gør laksestykkerne klar. Krydr med salt og peber på kødsiden.
Når grøntsagerne har fået de første 20 minutter i ovnen, fordeles saucen over og fisken presses ned. Giv fiskestykkerne lidt salt og peber på skindsiden. Dryp med lidt olivenolie og evt. lidt friskpresset citron.
Tilberedes nu i yderligere 25 minutter ved 180 grader.
Klar til servering med fx ris eller kartofler til! Skindet kan evt. fjernes inden serveringen.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage