Nemme råsyltede rabarber til lidt af hvert!
Råsyltede rabarber kræver en minimal indsats at lave. Det passer sig selv og allerede efter et døgns tid har du de lækreste søde rabarber med en lidt fast struktur. De kan holde sig mindst en måned og er gode at have stående til lidt af hvert: Til topping på morgenmaden, til desserter og kager, serveret med is, til kompot eller marmelade – og saft til saftevand, is, gelé eller sirup.
♥ Læg dine grundigt skyllede rabarber, i små eller store stykker, i en skål eller i sylteglas.
♥ Bland vand og sukker i forholdet 2:1 (fx 1 liter vand og 500 gram sukker).
♥ Kog det sammen til sukkeret er opløst.
♥ Tag det af varmen, så temperaturen lige falder til under kogepunktet – og hæld det over dine rabarber.
♥ Lad det trække i glas eller overdækket med låg eller film. Det er en god idé at skolde glassene første eftersom lagen jo ikke er kogende.
♥ Du kan tilsætte vaniljepulver eller presse en lime eller en citron i. Vil du have det friskere, så læg citrusskallen med ned til rabarberne.
Allerede næste dag har du velsmagende søde rabarber med bid.
Synes du på et tidspunkt, de skal være blødere, kan du bare give dem et hurtigt opkog.
Det kan du bruge dine råsyltede rabarber til
Kun fantasien sætter nærmest grænser for, hvad du kan bruge dine råsyltede rabarber til!
Saften kan du blande med vand til saftevand. Eller bruge det i drinks.
Du kan også koge den ind til en lækker rabarbersirup.
Rabarberne kan bruges som de er til fx topping på morgenmaden eller som en lækker ingrediens til desserter, lagkager og mousser.
Du kan også bruge den til en trifli eller bare server rabarberne til en god vanilleis.
Du kan også bruge de råsyltede rabarber til at lave din egen hjemmelavede is eller sorbet.
Endelig kan du selvfølgelig blende rabarberne til en puré eller en marmelade (som stives).
De syltede rabarber holder længe, mindst en måned, i køleskabet.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage