Rabarber lemonade med et strejf af ingefær
Her får du min opskrift på en sød, velsmagende og sommerlig rabarber lemonade med appelsin, citron og et strejf af ingefær.
Saften blandes i forholdet 1:4 og smager helt fantastisk. Den han serveres med en is, en skive citron eller fx mynte. Også god til at blande i en lækker sommerdrink.
Den tager bare en halv time at lave, så har du sommerens skønne smag af rabarber på flaske.
Opskrift på hjemmelavet rabarber lemonade
1 kg. rabarber skåret i ca. 1 cm. stykker.
750 g sukker
7,5 dl vand
2 citroner – skal og saft
2 appelsiner – skal og saft
Ca. 20 gram ingefær, skrællet og skåret i skiver
Varm vand og sukker i en stor gryde.
Tilsæt revet skal og saft fra appelsinerne og citroner samt ingefæren.
Lad sukkeret smelte helt og tilsæt rabarberstykkerne. Lad det hele simre i 20 minutter.
Hæld saften gennem en si (du kan evt. hælde saften gennem et klæde, men jeg synes ikke, det er nødvendigt).
Gem gerne rabarberne, så de ikke går til spilde. De er jo blevet til en velsmagende en kompot, som der kan bruges til is eller trifli eller som marmelade.
Skold flaskerne og skyl dem evt. med lidt rom for at øge holdbarheden, som ellers er omkring en måned i køleskabet.
Nyd din iskolde rabarbersaft i blandingsforholdet ca 1:4.
God fornøjelse! ♥
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage