Rabarber lemonade med et strejf af ingefær

Rabarber lemonade

Her får du min opskrift på en sød, velsmagende og sommerlig rabarber lemonade med appelsin, citron og et strejf af ingefær.
Saften blandes i forholdet 1:4 og smager helt fantastisk. Den han serveres med en is, en skive citron eller fx mynte. Også god til at blande i en lækker sommerdrink.
Den tager bare en halv time at lave, så har du sommerens skønne smag af rabarber på flaske.

Opskrift på hjemmelavet rabarber lemonade

Opskrift rabarbersaft

1 kg. rabarber skåret i ca. 1 cm. stykker.
750 g sukker
7,5 dl vand
2 citroner – skal og saft
2 appelsiner – skal og saft
Ca. 20 gram ingefær, skrællet og skåret i skiver

Varm vand og sukker i en stor gryde.

Lemonade med ingefær
Tilsæt revet skal og saft fra appelsinerne og citroner samt ingefæren.

Lad sukkeret smelte helt og tilsæt rabarberstykkerne. Lad det hele simre i 20 minutter.

Rabarbersaft opskrift
Hæld saften gennem en si (du kan evt. hælde saften gennem et klæde, men jeg synes ikke, det er nødvendigt).
Gem gerne rabarberne, så de ikke går til spilde. De er jo blevet til en velsmagende en kompot, som der kan bruges til is eller trifli eller som marmelade.

Rabarber fra saft
Skold flaskerne og skyl dem evt. med lidt rom for at øge holdbarheden, som ellers er omkring en måned i køleskabet.
Nyd din iskolde rabarbersaft i blandingsforholdet ca 1:4.

Hjemmelavet rabarber lemonade

God fornøjelse! ♥


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.