Salat med kyllingelever, rucola og ristede kikærter
Salat ned kyllingelever, rucola og ristede kikærter
Salat med kyllingelever og kikærter er både velsmagende og fyldig. Min opskrift kan bruges til en lækker fedtfattig hovedret evt. med et stykke brød til – eller du kan undlade kikærterne og bruge den til en let og fin forret.
Jeg er vild med fjerkræslever, og det er efter min mening stærkt undervurderet, og jeg ville lige så gerne have denne salat som en stor bøf! Og så indeholder leveren endda færre langt kalorier og har et vanvittigt højt indhold af bl.a. jern A, K og B-vitamin. Men først og fremmest er smagen bare lækker og slet ikke som lever fra firbenede dyr.
Til salaten skal du bruge (2 personer):
400 gram kyllingelever renset fra sener og hinder (fra frost)
et par gode håndfulde rucolasalat
1 stor håndfuld hakket persille
1 løg i små tern
2 tomater i tern
ca. 1/3-del agurk i tern
Ca. 3 dl. kikærter – gerne hjemmekogte, men ellers 1 dåse (skyllede og godt afdryppede)
Rist kikærterne i lidt olivenolie og salt dem. Bare så de får en smule gylden farve og lidt sprødhed.
Bland de lune kikærter og rucolasalaten sammen i skålen.
Bland persille, løg, tomater og agurk i salaten og vend det hele med dressingen – se opskrift herunder.
Olie og balsamico dressing med honning
Dressingen i salaten må gerne have både sødme og syrlighed til at spille op til kyllingeleveren.
Smag den derfor selv til, men start med ca.:
2 spsk balsamicoeddike
1 tsk salt
1 tsk honning
4 spsk olivenolie
Jeg starter altid med at piske det hele sammen undtagen olien. Saltet opløses ikke godt i olie, så lad det opløses i eddiken, før du tilsætter olien.
I stedet for at piske kan du også ryste din dressing sammen. Jeg bruger det lille Scala opbevaringsglas fra Holmegaard (reklamelink), som så også lige kan stilles i køleskabet, hvis du laver et større portion.
Sådan steger du kyllingeleveren
De optøede kyllingelevere renses for eventuelle hinder og sener, hvilket er meget nemt og hurtigt. Dup dem i køkkenrulle, så de ikke er for våde.
Steg dem ved en pæn høj varme i olivenolie eller smør og krydr med salt og peber. Du kan evt. også tilsætte lidt hvidløg.
De må endelig ikke få mere end 5-6 minutter, så de ikke bliver tørre.
Top salaten med kyllingeleveren og server med et godt stykke brød. (se fx min italienske brød her).
Velbekomme!
Uhm spændende salat 🙂
Det skal vi da klart prøve at kokkerere herhjemme.
God weekend 🙂
Det må du gøre – den smager så skønt!
rigtig god weekend 🙂