Tid, ro og overskud til gode stunder

Tid, ro og overskud til gode stunder

Temaet for mit liv i øjeblikket er, at jeg skal have mere tid og ro! Med bloggen, en webshop – og oveni et dejligt stort hus og nu også en lille hund at passe – så er det hele simpelthen blevet en kæmpe mundfuld, hvor jeg stort set aldrig har fri. Jeg har ikke ro på, og jeg stresser afsted fra det ene til det andet med tungen ud af halsen. Alt skal presses ind, og hyggelige og afslappede stunder har jeg nærmest fået følelsen af at skulle stjæle mig lidt til. Motionen er mere eller mindre røget en tur, og det samme er andre fritidsaktiviteter og ting, jeg holder af, og i det hele taget overskuddet til nye indfald og ideer.

Alt for ofte er vi spændt for en vogn, som bare kører vildt afsted, og der er ikke tid til os selv, til refleksion, til at slappe af og mærke os selv og hvad vi har lyst til. Nogle perioder er det bare sådan, det er, men andre gange har man måske – som jeg – selv en stor andel i at være blevet så ophængt. Vi vil det hele, og tror måske også, at vi kan nå alt. Men for mig er det på tide at standse op, at prioritere og skrue lidt på de håndtag, der er at skrue på! Det er ikke altid, det er muligt, men for mit vedkommende har jeg truffet en beslutning om, at jeg fremover vil fokusere på Voksenlivsstil. Det lyder måske som et nemt job at være blogger, men hvis man vil det 100%, så kræver det meget tid og fokus, og det er her, jeg har lyst til at lægge mine kræfter fremover.

Nu, hvor jeg målrettet arbejder på at komme til at få mere tid, ro og overskud, kom det fuldstændigt opportunt – som ting jo ofte har det med at gøre – da søde Stina Thurøe inviterede mig til at komme en tur forbi hendes rare lille klinik for fysiurgisk massage, “Den gode stundi Dyssegård. Fysiurgisk massage er den helt klassiske dybdegående massage, der arbejder med eventuelle skader, ømheder, afspænding, blod- og lymfecirkulation. Og for Stinas vedkommende handler det i høj grad også om at kunne give et åndehul, hvor man møder et koncentrat af omsorg, ro og nærvær.

Stina ved i øvrigt, hvad det handler om, for hun har selv lyttet til sine ønsker og drømme og har satset og er gået fra en erhvervskarriere til at blive fysiurgisk massør med det mål at skabe gennemført rolige, behagelige og gode stunder for sine klienter.

stina-den-gode-stund
Hvor ofte er det ikke lige, at vi glemmer vores krop, glemmer at give os selv et dejligt pusterum, hvor alt andet end forkælelse er på agendaen? Vi danske kvinder er meget bedre til ansigtsbehandlinger end vi er til kropsbehandlinger – modsat fx de franske kvinder. Vi får måske en kosmetisk ansigtsmassage eller lidt hovedbundsmassage hos frisøren, men en “ægte” fysiurgisk massage er jo noget helt, helt andet. Desuden har jeg snart ikke tal på, hvor mange kvinder jeg kender, der har problemer med ryggen. Jeg lover for, at Stina kan tage fat og få løsnet op på mange af problemerne.

Dertil kommer, at der sker en udrensning, og ophobet væske forsvinder, så huden også får en bedre udstråling, hvis vi endelig skal blive ved det kosmetiske. Der sluttes af med den skønneste ansigtsmassage, der får alle muskler til at slappe af (det er altså godt for rynkerne) – så der er fuld valuta startende fra tæerne til hovedbunden! Til sidst er man så afslappet som under en meditation, mens hele kroppen er arbejdet igennem og spændinger er væk.

Der er ingen forstyrrelser, ingen bimlede butiksdøre eller telefoner – for det hele foregår oppe under taget på Stinas ejendom med udsigt over tagene og træerne, og med fuglefløjt som eneste lyd sammen med den afslappede musik. Der er tænkt over tingene. Et blødt tæppe på gulvet, der er tændt lys, og der står et par hjemmelavede rawkugler og venter på dig til lidt ekstra hygge efter massagen.

fysiurgisk-massage-gentofte

Under sådan en 1½ times massage, hvor hele kroppen afspændes, ømme og spændte muskler løsnes, og hvor der bare er ro og nydelse – og ingen forstyrrelser af nogen art – så begynder sindet også at slappe af og tankerne at frigøres. Man kommer måske lidt ind til, hvad det hele handler om.
Det var i alt fald en rigtig god stund for mig og et bekræftelse i, at der skal være meget mere tid til bare at have det godt ♥

Du kan læse meget mere på Dengodestund.dk her.

den-gode-stund-massage

Kærlig hilsen Jeanette

4 replies
 1. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde siger:

  HØRT!…kære Jeanette…din øjebliksbeskrivelse er nøjagtig, som jeg også har og føler det lige nu og hvor er det dejligt befriende, at du sætter så rammende ord på det, som er så virkelighedstro for mig også.

  Jeg kunne også rigtig godt tænke mig lidt mere ro i hverdagen og tid til refleksion, men den er der bare ikke…tiden…eller også prioriterer jeg forkert! Jeg må også erkende, at jeg da selv har den største andel og skyld i det. Jeg planlægger og siger ja til for meget, men jeg vil jo gerne det hele. Dog kan jeg også mærke, at det er ved at være for meget og med min forestående flytning, skal jeg nok til at geare lidt ned.

  Jeg savner også den tid og ro jeg tidligere har haft til at læse bøger. Når/hvis jeg tænker, at NU vil jeg læse, så tager jeg mig selv i, at efter få sider, så er jeg pludselig i gang med noget praktisk, jeg kan simpelthen ikke finde roen. Der har været så meget på det seneste og nogle gange bliver jeg bare så træt, at jeg ikke engang kan finde ud af at slappe af. Nu skal det selvfølgelig heller ikke lyde værre, end det er, men jeg savner roen til bare at være.

  I går for eksempel tog jeg mig tiden til at gå en dejlig tur med en god ven – og det var lige, hvad jeg trængte til. Vi fik vendt alverdens emner som fylder i vores respektive liv lige nu og det var bare så skønt og lige hvad jeg trængte til. Det vil jeg noget mere af.

  Jeg vil læse noget mere – og så vil jeg bare være og have muligheden for impulsivitet.

  Men samtidig elsker jeg alle mine aftaler, men der må også bare gerne være lidt “luft” imellem. Det skal ikke være sådan, at eksempelvis træningen bliver en sur pligt, fordi man føler, at man burde lave noget andet. Jeg vil have tid og energi til min træning, fordi den netop giver mig tifoldigt tilbage. Jeg vil også gerne kede mig lidt, så jeg netop får muligheden for refleksion.
  Jeg vil også gerne skrive lidt flere private hilsner 🙂 – i stedet for at have dårlig samvittighed over ikke at få det gjort 🙂

  Når der sker for meget, går tiden for hurtigt.

  Dejligt at høre din version, søde Jeanette, jeg håber, det lykkes for dig, at geare ned og bare nyde sommeren 🙂

  Rigtig god weekend.

  Kærligst Birgitte

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Kære Birgitte,
   hvor er det bare rammende, som du beskriver det. Sjovt nok er det med at læse også et stort emne for mig. Når, der ikke er tid og overskud og koncentration til det, så er der noget “galt”.
   selvfølgelig kan man sagtens klare at være spændt for i en periode, men det er sundt at stoppe og mærke efter, om man kan blive ved at klare det – og så ellers se på, hvad man kan ændre.
   En flytning er en stor opgave, så det komme nok til at fylde en del hos dig her i sommer. Men der er heldigvis en tid bagefter, hvor du forhåbentlig rigtigt kan nyde det.
   Tak, fordi du satte yderligere ord på. Det er dejligt, at man kan inspirere og bakke hinanden op.

   Ha en skøn dag og uge.
   Kærlig hilsen Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.