Tiltrængt fokus på 1. salen!

Tiltrængt fokus på 1. salen!


indretning-foerstesalVelkommen ovenpå hos mig!

Jeg er gået i gang med at tænke seriøst over indretningen af førstesalen. Jeg ved ikke, om det bare er mig, men jeg har en en tendens til, at de ting, jeg ikke er så super glad for, bare “ryger ovenpå“. Det er lidt synd, for vi har faktisk en rigtig smuk overetage, som fortjener lidt mere.

Det er egentlig ikke nogle billeder, som jeg specielt stolt over, fordi der er ikke for alvor er lagt energi og kærlighed i indretningen deroppe. Det er blevet lidt tilfældig med de ting, som vi nu havde. Langt meste af min opmærksomhed og kærlighed i indretningen – og investeringen i nye ting – er hidtil gået til rummene nedenunder. Førstesalen er, helt ærligt, delvist endt som et “overskudslager”, men er indrettet uden rigtig tanke for, hvordan jeg virkeligt godt kunne tænke mig det.

Det er slet ikke sådan, at alt skal udskiftes, men nogle nye, og lidt mere moderne, indslag vil gøre underværker. Alene dét, at noget måske kommer væk i stedet for bare at ende ovenpå, fordi jeg egentlig ikke rigtigt er glad for det. Noget skal måske bare flyttes rundt og sættes i en ny sammenhæng. Det kommer den kommende tid til at vise, og du kan selvfølgelig følge med her på bloggen.

Trappeopgangen og gangen

Gangen er jeg totalt forvirret om lige nu, og jeg slæber en lang løber frem og tilbage, som ikke er ideel. Der er jo så fint med de to sorte bjælker, og de skal fremhæves! Den gamle puf burde fx slet ikke stå der – og jeg skal i det hele taget finde en form, der passer. Der skal også noget op på væggene, men lampen vil jeg beholde. Jeg tror, jeg skal ty til hjælp hos et par af de professionelle indretningseksperter, som jeg rent faktisk er så heldig at være veninde med.

gang-1-sal

Selve trappen har et sort tæppe, som jeg har brokket mig over til hudløshed – det er umuligt at holde. Måske er det nu på tide, at få det udskiftet til den grå sisal, som jeg drømmer om (det er bare så dyrt!). Måske føre det hele vejen op i gangen ovenpå. Igen får vi se!

Maleriet over trappen har jeg selv malet, men jeg pønser på at lave et andet, som vender på højkant. Igen er vi ude i en nødløsning, fordi det underskønne billede, der ellers hang der, selvfølgelig skulle ned i stuen. Som altid er det øverste etage, der må komme i sidste række!

maleri-over-trappe

Soveværelset

sovevaerelse-indretning

Soveværelset er et stort og dejligt rum, som møbelmæssigt bliver lidt domineret af resterne fra vores gamle bjælkehus, hvor long island stilen var oplagt.
Sengelamperne og lysekronen fra Lene Bjerre elsker jeg, så den er bestemt kommet for at blive – og også et af mine få aktive nye valg til rummet.

Dux-sengen er vidunderlig, men de to lænestole og sengeborde skal sælges og skiftes til noget lettere og mere moderne. Og så har jeg en dyb blå farve i tankerne, som jeg drømmer om til både stol, sengetæppe og puder.

Sengebordene bliver det allerførste, der skal videre for at give plads til noget lettere.

sengebord-riviera-maison

Jeg drømmer om en dyb blå farve til at bryde det grå, en ny lænestol, sengetæppe og puder.
Det er kun den ene lænestol, som bliver brugt, fx hvis en af os trækker op og ser tv (jeg nævner i flæng fodbold, som ikke altid har begges interesse). Der står også en stor puf og flagrer, som aldrig bliver brugt – så den må også sælges.

Pladsen ved vinduet kunne jeg godt tænke mig at bruge til et lille smart bord og en stol. Det kunne blive en hyggelig skriveplads og give det fine rum endnu mere funktionalitet.

Påklædningsrummet

Ja, det lyder fornemt med et “påklædningsrum“, men det er altså ikke finere, end at det egentlig bare består af en masse skabe fra IKEA. Men det er selvfølgelig fantastisk at have så meget plads bare til sin garderobe.

paaklaedning-rum

Umiddelbart ser det ret fint ud, synes jeg – guldspejlet er faktisk købt til rummet, og super lækkert, synes jeg. Den store Hope-lampe er noget af det, som er “røget ovenpå”, men som jeg er vild med.

De to Ikea-puffer var en “midlertidig løsning”, som nu har holdt i tre år, og de skal 100% sikkert skiftes ud til en stor rund velourpuf så snart, jeg får den lokaliseret.
Lampen i hjørnet vil gøre underværker ved indretningen i det rum ved bare at blive fjernet!

paaklaedning-vaerelse

Gæsteværelset

Forenden af gangen, bag badeværelset, er der endnu en lille “hemmelig” gang, som fører til et yndigt lille gæsteværelse. Indrettet, på nær sengen, med hvad jeg nu havde. Det er sødt, til den romantiske side, men der er plads til forbedring. Nu må vi se, om det bliver i denne omgang.
Det ender også delvist som opbevaringsrum for de ting, som jeg ikke nænner at skille mig af med. Men nu skal der sorteres med hård hånd!

gaestevaerelse

gaeste-vaerelse

 Badeværelset

Badeværelset er lækkert, men måske stadig lidt spartansk indrettet. Jeg tænker lidt over, om en enkelt væg skal have en farve, og hvordan jeg kan få mere orden på alle de skønhedsprodukter, som jeg hele tiden har gang i. Et par små lækre billeder til væggen ville også være fint.

indretning-badevaerelse

badevaerelse

***

Nu vil jeg:

1. Starte med at sortere og fjerne de ting, som jeg dybest set ikke holder ret meget af.

2. Flytte lidt rundt og se, om noget kan få nyt liv ved at blive sat et andet sted og i en ny sammenhæng

3. Lave en ønske/huskeliste et moodboard med de nye ting, som jeg tænker, der skal til og vil gøre underværker for. Jeg tror bare, der nogle få nøgleting, der skal til.

Jeg vender snart tilbage med mine planer og en status på projektet ♥


Kærlig hilsen Jeanette

  2 replies
  1. Tina KH
   Tina KH siger:

   Lyder dejligt med nye tanker for første salen.
   Over din trapper kunne du male to aflange smalle malerier, det ville give luft og liv, fremfor det ellers store flotte maleri du har lavet.
   Du kunne sætte nogle spejle op i gangen, så det virker større og giver luft.
   Er striberne i soveværelset grå eller sorte?
   Dyb blå kan jo blive mørkt og gå lidt forbi jeres sorte stil.
   Måske det kunne være lyst og luftigt med glas sengeborde og “glasstole” og lidt elegant til jeres stil.
   Men I bor da flot og I kan nøjes med at rydde lidt ud.
   Måske store flotte planter, både som står og som hænger vil være flot også.
   Ønsker dig/jer god fornøjelse med ny indretningen:-)

   Svar
   • Jeanette Hylleborg
    Jeanette Hylleborg siger:

    Hej Tina,
    tak for input, det er altid dejligt at høre andres ideer 🙂
    Jeg har faktisk to billeder stående, som jeg overvejer til trappen – det er helt klart alt for tungt lige nu. Og jeg er faktisk allerede i gang med at rydde lidt ud. Men ellers er mit moodboard også undervejs, som jeg glæder mig til at vise, når det er færdigt.
    Striberne er grå i soveværelset, så derfor den blå. Men alt er nærmest muligt i det rum, som det er nu.
    Har også kig på en stor krukke i lyseblå.
    Tusind tak, igen – jeg vender tilbage, så må du se, hvad du synes.
    KH Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.