Nem opskrift på de lækreste grovboller med havregryn og frø

Nemme lækre grovboller

Her får du min opskrift på de lækreste grovboller med havregryn, fuldkornsmel og frø. De er super nemme at lave og skal ikke hæve mere end en time. Brug dem med fx ost eller pålæg, til morgen eller frokost eller nårsomhelst – eller som en sund udgave af en fødselsdagsbolle. De er også fantastiske med smør, når de er lune og nybagte 🙂
De får en lidt sej lækker krumme og er meget luftige – og hverken tørre eller bastante.

Opskrift på grovboller

Ca. 28 stk. pæne boller

  • Du skal bruge:
    50 g gær
    1,4 l. lunken vand
    2 spsk honning
    2 tsk salt
    4 spsk olivenolie
    300 g grove havregryn
    50 g hørfrø
    50 g solsikkefrø
    300 g fuldkornshvedemel
    1 kg. hvedemel (erstat evt. de 200 g. med durum)
    1-2 æg til pensling
  • ◊ Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
    ◊ Tilsæt honning og salt og lad det få lidt tid til at opløse sig.
    ◊ Tilsæt olivenolien.
    ◊ Tilsæt havregryn, hørfrø og solsikkekerner og rør sammen.
    ◊ Tilsæt fuldkornsmelet og rør godt med røremaskine eller håndmixer. Eller ælt evt. i hånden.
    ◊ Tilsæt hvedemelet og rør kraftigt/ælt i mindst 5 minutter.
    ◊ Stil dejen til hævning i en times tid et lunt sted overdækket med et viskestykke.

  • Hæld dejen ud på et bord med en lille smule mel. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Brug hænderne eller en ske – selv fortrækker jeg at “skære” deje i passende stykker med et skrabelærred.
    Pensl med æg og drys med havregryn.Grovboller med havregryn
    Bag bollerne i varmluftsovn ved 250 grader i ca. 14 minutter.

Lad bollerne afkøle på en rist! Og så er det bare med at nyde de lune eller kolde boller, som smager fantastisk og har den helt rigtige luftighed og lidt seje krummer – med fuldkorn, frø og havregryn, men uden at være det mindste bastante ♥

Grovboller opskrift

Velbekomme!

 

13 kommentarer
  1. Preben Beck
    Preben Beck siger:

    Hej Jeanette.
    Du skriver i din opskrift, at honning og salt tilsættes, efter at gæren er opløst. Gæren hæmmes af salt, så derfor er det en god ide at vente med at tilsætte salt til sidst i opskriften.
    Men bollerne er lækre.

    Svar
    • Jeanette
      Jeanette siger:

      Hej Preben,

      Det glæder mig, at du kan lide bollerne.
      Du har ret med gær, men især hvis det er tørgær. Det fungerer fint for mig at komme det i i starten, men der er delte meninger om frisk gær. De fleste vil mene, at vores moderne friske gær tåler salt.
      Men tusind tak, fordi du skriver – så kan man jo overveje sin metoder. Altid godt 🙂

      KH Jeanette

      Svar
  2. Gitte Lund
    Gitte Lund siger:

    Tak for super opskrift på boller jeg har lige bagt dem for 3 gang og de er super lækre og holder sig dejligt friske i flere dage

    Svar
  3. Tove B. Witt
    Tove B. Witt siger:

    kære Jeanette,
    Opskriften på grovboller du lagde op den 9. ds. er testet – de er superlækre og kan klart anbefales❤️👏

    Fortsat god påske🐥🐣🐥🐣

    Svar
    • Jeanette
      Jeanette siger:

      Tusind tak, kæreste Tove. Jeg er så glad for, at de er godkendt hos dig, der er sådan en troldkvinde i et køkken.
      Knus og God Påske til jer.

      Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.