Carrie, Miranda og Charlotte er tilbage med gråt hår og rynker – og jeg elsker det!

And just like that havde premiere i går, og jeg var – som så mange andre Sex and The City fans – klar i sofaen til det længe ventede gensyn med heltinderne fra 90’erne, Carrie, Miranda og Charlotte. Samantha må vi undvære, men ellers er det meste ved det gamle. Bortset fra, at de, ligesom os andre, er blevet 20 år ældre, og det er helt fantastisk, at vi får lov at møde dem igen i deres 50’ere!

 

For rigtigt mange kvinder kan betydningen af Sex and The City ikke undervurderes. Serien løb over tv-skærmene i 6 sæsoner fra 1998 til 2004, og en nærmere introduktion behøves næppe. Jeg var fan – og jeg er stadig fan. Og jeg kan den dag i dag stadig finde på at nyde en Cosmopolitan.

Serien var dengang med til at frisætte kvinder i trediverne i deres singleliv, femininitet og seksualitet, den satte venindeskabets betydning i fokus og portrætterede kvindelivet med en helt ny selvtillid og i alle facetter – med eller uden børn og parforhold. Alt blev der talt om, nærmest intet var tabu om det var sex, penge, børn, barnløshed, impotens, moderbindinger, utroskab, aldring og ikke mindst jagten på den eneste ene.

Rigtigt mange af os fandt nogle, vi kunne spejle os direkte i i den serie – og det store spørgsmål var bare, om vi lignede Samantha, Carrie, Charlotte eller Miranda mest. Eller måske var en blanding 🙂

Gråt hår og rynker

Carrie og Miranda på min tv-skærm i går. Stadig cool, lækre, livfulde og skønne kvinder.

Miranda er den i serien, der repræsenterer de gråhårede. Og det bliver vendt og drejet. De andre er stadig farvede, og der er plads til forskelligheder. Fællesnævneren er, at de alle faktisk ser ret naturlige ud. Og det er en KÆMPE befrielse for os, der også er i halvtredserne. Igen kommer de her veninder og kommer til at få en betydning for anerkendelse af os kvinder – ikke længere i trediverne, men midaldrende og på vej til at blive ældre.

 

Et vildt gensyn

For mig var det et vildt og fantastisk gensyn – og ja, det kan lyde latterligt, når vi taler om en tv-serie, men den betyder altså noget. Udover at være underholdende, så er det et af de få serier, der holder et spejl op for os voksne kvinder. Og så endda nogle, vi har fået lov at følge fra 1998!

De to første afsnit bringer os tilbage i livet hos Carrie, Miranda og Charlotte. Kim Cattrall ønskede ikke længere at medvirke, så Samantha er kun med på distancen.
De tre andre er i de samme forhold, så singlelivet er der ikke meget af – MEN, der sker noget efter det andet afsnit! Just like that!
Der bliver en single i serien igen (på en meget trist baggrund) – du har måske allerede læst, hvad der sker, men jeg skal ikke være den, der spoiler.

Ældre – og mere woke

Hos Charlotte er meget ved det gamle – den yngste datter er dog ikke helt enig i dress coden.


Udover at få lov at spejle sig i sine heltinder fra for 20 år siden – og blive inspireret af andre kvinder i halvtredserne, der er naturligt ældre og stadig lige fantastiske og attraktive og med ret til at være her – så har bipersonerne også ændret sig. Serien er fulgt med tiden og er blevet woke.
I Sex and The City var der plads til de homoseksuelle venner – som selvfølgelig stadig er der – men nu er der heldigvis også kommet en del farvede kvinder til og serien forsøger også at omfavne alle køn og seksuelle orienteringer.

Og så er der jo forbrugsræs! Carrie har stadig alle sine smukke sko og rober, men det ser ud til, at det ikke handler så meget om shopping og om at købe nyt. Charlotte køber Oscar de la Renta til sine døtre, men det falder ikke i god jord hos den yngste, som tilsætter en sjov trøje og en mildest talt grim hue i protest.

Så alt i alt er tilpas meget ved det gamle – gensynsglæden med Carrie og alle de andre er stor. And just like that har alligevel også formået at følge med tiden. Det var et vidunderligt gensyn, som jeg allerede nu fornemmer vil få, om ikke lige så stor betydning, så dog betydning for mange af os kvinder, der fulgte med dengang.

Jeg måtte bøje mig for HBO og få et abonnement, men det er det hele værd!!! ♥♥♥♥♥♥

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.