Appetizers med kyllingelevermousse

Appetizers med kyllingelevermousse

Forkæl dine gæster med små delikate appetizers med kyllingelevermousse før middagen, eller brug den som en del af et tapasbord. De ligner og smager som en million, men er faktisk ikke hverken svære eller dyre at lave. Snacken serveres kold, så du kan lave din moussen nogle timer i forvejen og anrette lige før serveringen.
kyllingelevermousse2
Jeg laver min kyllingelevermousse i en meget enkel og let version uden at tilsætte smør. Til gengæld vælger jeg at stege leverne i smør.
Du kan evt. smage moussen til med lidt cognac, hvis du ønsker det. Anret på små stykker ristet brød (fx italiensk brød) eller små færdiglavede minitoasts, hvis det skal gå endnu hurtigere.

Du skal bruge (til 4 personer)
1 pakke frosne kyllingelevere (ca. 300 gram)
smør til stegning
½-1 lille løg
1 fed hvidløg
½ tsk friskhakket timian
salt og peber
2-3 spsk creme fraiche
lidt hakket persille til pynt

  • Rens de optøede kyllingeleverne og fjern sener og urenheder.
  • Brun dem ved middel varme, så de stadig er let rosa indeni.
  • Blend dem eller kør dem i en foodprocessor. Tilsæt løg, hvidløg og krydderier og smag til.
  • Rør til sidst forsigtigt lidt creme fraiche i moussen. Konsistensen skal være fast nok til, at moussen ikke løber af brødet.
  • Anret på brød eller minitoasts og drys med lidt flagesalt, friskkværnet peber og hakket persille. Brug en teske eller klip hjørnet af en lille plasticpose og brug en tylle til at sprøjte moussen fint og hurtigt ud.

kyllingelevermousse

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.