Arganolie – the real deal

Arganolie – the real deal

Da jeg forleden var på apoteket, faldt jeg tilfældigt over en ren Arganolie fra det danske firma Sard Kopenhagen.

 Sard arganolie2.jpg

Arganolie er jo det nye hotte skønhedsprodukt og en vigtig ingrediens i den populære hårpleje Morrocanoil. I Morrocanoil er der dog tilført en masse andre ting og bl.a. spiller silikone en stor rolle, hvilket også gør, at den ikke fedter håret (den er jeg stadig afhængig af).
Sard Kopenhagen olien er derimod 100% ren arganolie, tilmed økologisk. Den kan også bruges i håret, der skal kun nogle få dråber til for at gøre det blødt og blankt. Pas på ikke at bruge for meget, da den naturligvis fedter mere end Morrocanoil.

Olien tillægges forskellige anti-age egenskaber og skulle virke opstrammende  bl.a. på grund af E-vitamin og antioxidanter. Jeg har nu prøvet den i en uge, og den fedter ikke, og huden virker meget blød. Jeg er generelt skeptisk overfor den reelle optagelse af vitaminer og antioxidanter, men faktum er, at den giver en lækker fornemmelse og masser af fugt. Og den er mindst ligeså god som den lillebitte flaske Overnight Repair Serum fra Dermalogica, hvor jeg har givet  over 500 kr. for 15 ml. Her får du 100 ml. af den rene vare for 169 kr., så den er værd at overveje i forhold til alle mulige dyre serummer.  Der er ikke tilsat noget som helst til olien, heller ikke parfume, så forvent ikke nogen fantastisk duft.

Der er flere anvendelsesmuligheder, bl.a. til heling af sår og solskoldninger. Læs meget mere på Sard.dk.

219 kr. for 100 ml. Hos SigNatura.dk eller måske på dit apotek.

Sard arganolie.jpg

25 replies
 1. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej igen Jan,

  Silikonen i Morrocan Oil er det samme, som bruges i en lang række hudplejeprodukter, herunder økologiske mærker som Jane Iredale, samt i de fleste hårprodukter.
  Silikone er fremstillet af det naturlige stof silicium, og udvindes af fx sand.

  Silikonen gør håret blødt og blankt, og når håret vaskes, skylles det meste silikoneolie ud af håret – eftersom de tilsatte silikoner oftest er vandopløselige eller delvist vandopløselige.
  Morrocanoil oplyser, at deres silikone ikke efterlader build-up, hvilket efter lang tids brug heller ikke min erfaring.

  Det er selvfølgelig fuldstændigt individuelt, hvad man ønsker at bruge, men man skal også tænke på, at håret består af døde celler, som ikke optager og fører stofferne ind i kroppen som hudpleje. Håret skal først og fremmest plejes indefra, gennem kosten, før det vokser ud – derefter er fx silikone og olier en rigtig god ting netop til at lægge sig om hårstråene og give dem glans.
  Det er, som du fremfører, nok først og fremmest silikonen i Morrocanoil, der virker på håret – men den virker!

  Mange hilsner
  Jeanette

  Svar
 2. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej igen Jan,

  Silikonen i Morrocan Oil er det samme, som bruges i en lang række hudplejeprodukter, herunder økologiske mærker som Jane Iredale, samt i de fleste hårprodukter.
  Silikone er fremstillet af det naturlige stof silicium, og udvindes af fx sand.

  Silikonen gør håret blødt og blankt, og når håret vaskes, skylles det meste silikoneolie ud af håret – eftersom de tilsatte silikoner oftest er vandopløselige eller delvist vandopløselige.
  Morrocanoil oplyser, at deres silikone ikke efterlader build-up, hvilket efter lang tids brug heller ikke min erfaring.

  Det er selvfølgelig fuldstændigt individuelt, hvad man ønsker at bruge, men man skal også tænke på, at håret består af døde celler, som ikke optager og fører stofferne ind i kroppen som hudpleje. Håret skal først og fremmest plejes indefra, gennem kosten, før det vokser ud – derefter er fx silikone og olier en rigtig god ting netop til at lægge sig om hårstråene og give dem glans.
  Det er, som du fremfører, nok først og fremmest silikonen i Morrocanoil, der virker på håret – men den virker!

  Mange hilsner
  Jeanette

  Svar
 3. Jan
  Jan siger:

  Hej Jeanette, det er korrekt at MoroccanOil har en anden effekt end ren argan olie. Men jeg er ikke helt med på at din overbevisning omkring det at silikonerne der anvendes af MoroccanOil folkene er af naturlig oprindelse, og godkendelse ved jeg ikke helt hvad du har i tankerne med når du siger det. I MoroccanOil er der IKKE over 1,5% argan olie i – så det er stort set det samme som virkningsløst. Det der virker i styling er silikonernes lag på dit hår. Og du har fuldstændig ret at ingen rene olier kan give den samme fornemmelse. Men det er jo altid et valg man kan tage om man vil bruge kunstige produkter tilsat farvestoofer eller rene produkter 🙂

  Svar
 4. Jan
  Jan siger:

  Hej Jeanette, det er korrekt at MoroccanOil har en anden effekt end ren argan olie. Men jeg er ikke helt med på at din overbevisning omkring det at silikonerne der anvendes af MoroccanOil folkene er af naturlig oprindelse, og godkendelse ved jeg ikke helt hvad du har i tankerne med når du siger det. I MoroccanOil er der IKKE over 1,5% argan olie i – så det er stort set det samme som virkningsløst. Det der virker i styling er silikonernes lag på dit hår. Og du har fuldstændig ret at ingen rene olier kan give den samme fornemmelse. Men det er jo altid et valg man kan tage om man vil bruge kunstige produkter tilsat farvestoofer eller rene produkter 🙂

  Svar
 5. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Kære Helle, det var dejligt, at du fandt herind 🙂
  Jeg ville selv nødig undvære Moroccanoil til mit lange hår – silikone eller ej, så har det en god effekt på håret, og det spalter fx minimalt i forhold til tidligere. Så min personlige erfaring er, at det i høj grad plejer og beskytter håret.
  Jeg har også forsøgt med ren arganolie, men det fedter meget og er svært at dosere i håret. Det er derimod lækkert til tør hud.
  Morrocanoil indeholder ikke parabener, men naturligt udvundet og godkendt silikone, som spiller en afgørende rolle i forhold til varmebeskyttelse og til at holde på fugten og smidigheden i håret. En ren olie vil altså ikke kunne give dig de samme egenskaber.
  Mange hilsner
  Jeanette

  Svar
 6. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Kære Helle, det var dejligt, at du fandt herind 🙂
  Jeg ville selv nødig undvære Moroccanoil til mit lange hår – silikone eller ej, så har det en god effekt på håret, og det spalter fx minimalt i forhold til tidligere. Så min personlige erfaring er, at det i høj grad plejer og beskytter håret.
  Jeg har også forsøgt med ren arganolie, men det fedter meget og er svært at dosere i håret. Det er derimod lækkert til tør hud.
  Morrocanoil indeholder ikke parabener, men naturligt udvundet og godkendt silikone, som spiller en afgørende rolle i forhold til varmebeskyttelse og til at holde på fugten og smidigheden i håret. En ren olie vil altså ikke kunne give dig de samme egenskaber.
  Mange hilsner
  Jeanette

  Svar
 7. helle
  helle siger:

  Ej hvor dejligt, at jeg lige fandt din side her. Jeg har på http://arganolie-faq.dk/ læs at maroccanoil, som jeg bruger dagligt, ikke er ren argan olie. Jeg kan se, at du bekræfter dette. Mit spørgsmål er derfor, om maroccanoil ikke plejer håret, eller om jeg bare kan fortsætte med at bruge det? Jeg fik nemlig arganolie anbefalet af min frisør, og hun solgte mig oprindeligt maroccanoil. Hun sagde, at det var rent og plejende, og derfor gør det mig meget nervøs, når jeg kan læse, at det faktisk består af meget andet, og kun en meget lille del argan.

  Svar
 8. helle
  helle siger:

  Ej hvor dejligt, at jeg lige fandt din side her. Jeg har på http://arganolie-faq.dk/ læs at maroccanoil, som jeg bruger dagligt, ikke er ren argan olie. Jeg kan se, at du bekræfter dette. Mit spørgsmål er derfor, om maroccanoil ikke plejer håret, eller om jeg bare kan fortsætte med at bruge det? Jeg fik nemlig arganolie anbefalet af min frisør, og hun solgte mig oprindeligt maroccanoil. Hun sagde, at det var rent og plejende, og derfor gør det mig meget nervøs, når jeg kan læse, at det faktisk består af meget andet, og kun en meget lille del argan.

  Svar
 9. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej Jan og Lotte,

  Det er dejligt med noget debat herinde – tusind tak for jeres kommentarer!

  Jeg kunne på ingen måde finde på at bruge Morrocanoil på huden, men kun i håret. Min frisørs råd, som faktisk virker godt, går på at give spidserne lidt Morrocanoil under hårkuren – og derefter selvfølgelig skylle det hele ud.

  Jeg er helt enig i, at den rene argan olie og Morrocanoil er to forskellige ting. Det er også derfor, at jeg er nået til den konklusion, at det rene olie er bedst til huden. Og den side, du henviser til Lotte, virker meget fornuftig, efter min mening.

  Som vi jo alle er opmærksomme på, består Morrocanoil først og fremmest af silikoner, men det gør altså bare jobbet! Olien gør mit hår blødt, let at rede ud og det spalter markant mindre. Som for ligesom mange andre, jeg kender, er det blevet et uundværligt produkt. Jeg synes ikke, den rene olie gør det samme for håret, og den er som sagt svær at dosere, så det ikke fedter.

  Som Jan så rigtigt skriver bygges håret op af silikone, stylingprodukter og kure. Derfor bruger jeg en gang imellem en afrensende shampoo (Redken Hair Cleansing Cream), som gør håret let og mere glansfuldt igen.

  Mange hilsner
  Jeanette

  Svar
  • Jan
   Jan siger:

   Hej Jeanette,

   Selv tak 🙂

   Ligesom http://billigarganolie.eu/ er jeg ved at starte en blog op om argan olie, men den kan jeg poste adressen til senere hvis du vil se den når den er færdig.

   Med hensyn til argan olie og moroccan oil, så er det klart der opstår den forskel i brugen. Hvor ren argan olie trænger ind i håret, så lægger moroccan oil, grundet silikonerne, en “hinde” på håret og derfor opnås den gode stylingmæssige effekt. Mange tror fejlagtige at moroccan oil produktet plejer håret, det er i min verden en krafitgt moderet sandhed 🙂

   Det er ikke lige til at dosere korrekt med ægte argan olie, da det trænger ind i håret og dermed tynger. Derfor vil mange skandinaviske hårtyper finde de tyngende, og når folk tidligere har anvendt såkaldt hårplejeprodukter der skal anvendes mængde af, så kommer de hurtigt i uføre med argan olie der kræver meget få dråber for at give den ønskede pleje og effekt i håret.

   Men det er blot et spørgsmål om tilvænning, men ren argan olie er ikke et styling produkt, det er udelukkende et plejeprodukt, som også er ganske virksomt i hovedbunden i små mængder.

   Folk der ikke vil anvende ren argan olie i håret, kan så blande lidt i sin conditioner, det vil også give en glimrende effekt. Der er mange anvendelsesmuligheder som jeg vil beskrive på min blog senere 🙂

   Fortsat god dag.

   Svar
 10. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej Jan og Lotte,

  Det er dejligt med noget debat herinde – tusind tak for jeres kommentarer!

  Jeg kunne på ingen måde finde på at bruge Morrocanoil på huden, men kun i håret. Min frisørs råd, som faktisk virker godt, går på at give spidserne lidt Morrocanoil under hårkuren – og derefter selvfølgelig skylle det hele ud.

  Jeg er helt enig i, at den rene argan olie og Morrocanoil er to forskellige ting. Det er også derfor, at jeg er nået til den konklusion, at det rene olie er bedst til huden. Og den side, du henviser til Lotte, virker meget fornuftig, efter min mening.

  Som vi jo alle er opmærksomme på, består Morrocanoil først og fremmest af silikoner, men det gør altså bare jobbet! Olien gør mit hår blødt, let at rede ud og det spalter markant mindre. Som for ligesom mange andre, jeg kender, er det blevet et uundværligt produkt. Jeg synes ikke, den rene olie gør det samme for håret, og den er som sagt svær at dosere, så det ikke fedter.

  Som Jan så rigtigt skriver bygges håret op af silikone, stylingprodukter og kure. Derfor bruger jeg en gang imellem en afrensende shampoo (Redken Hair Cleansing Cream), som gør håret let og mere glansfuldt igen.

  Mange hilsner
  Jeanette

  Svar
  • Jan
   Jan siger:

   Hej Jeanette,

   Selv tak 🙂

   Ligesom http://billigarganolie.eu/ er jeg ved at starte en blog op om argan olie, men den kan jeg poste adressen til senere hvis du vil se den når den er færdig.

   Med hensyn til argan olie og moroccan oil, så er det klart der opstår den forskel i brugen. Hvor ren argan olie trænger ind i håret, så lægger moroccan oil, grundet silikonerne, en “hinde” på håret og derfor opnås den gode stylingmæssige effekt. Mange tror fejlagtige at moroccan oil produktet plejer håret, det er i min verden en krafitgt moderet sandhed 🙂

   Det er ikke lige til at dosere korrekt med ægte argan olie, da det trænger ind i håret og dermed tynger. Derfor vil mange skandinaviske hårtyper finde de tyngende, og når folk tidligere har anvendt såkaldt hårplejeprodukter der skal anvendes mængde af, så kommer de hurtigt i uføre med argan olie der kræver meget få dråber for at give den ønskede pleje og effekt i håret.

   Men det er blot et spørgsmål om tilvænning, men ren argan olie er ikke et styling produkt, det er udelukkende et plejeprodukt, som også er ganske virksomt i hovedbunden i små mængder.

   Folk der ikke vil anvende ren argan olie i håret, kan så blande lidt i sin conditioner, det vil også give en glimrende effekt. Der er mange anvendelsesmuligheder som jeg vil beskrive på min blog senere 🙂

   Fortsat god dag.

   Svar
 11. Jan
  Jan siger:

  Hej Jeanette,

  Jeg kunne ikke undgå at bemærke din kommentar omkring Moroccanoil som din frisør henviste til. Det er altså ikke en god vejledning at give fra din frisørs side, da Moroccanoil ikke indeholder over 2% argan olie, så er det huden man smører ind i silikoner og farvestoffer, og det kan ingen rigtigt mene er sundt vel? 🙂
  Moroccanoil skal alene anvendes til håret, hvis man altså ønsker det, men husk på at silikonerne lægger et lag på lag der gør det sværere at vaske ud af håret, så jeg vil faktisk påstå at det ikke er godt får hårkvaliteten.
  Det kan så være det er godt for stylingen, men det er en anden snak 🙂

  Moroccanoil må på ingen måde forveksles med argan olie, da det ikke tilnærmelsesvis har noget med argan olie at gøre.

  Svar
 12. Jan
  Jan siger:

  Hej Jeanette,

  Jeg kunne ikke undgå at bemærke din kommentar omkring Moroccanoil som din frisør henviste til. Det er altså ikke en god vejledning at give fra din frisørs side, da Moroccanoil ikke indeholder over 2% argan olie, så er det huden man smører ind i silikoner og farvestoffer, og det kan ingen rigtigt mene er sundt vel? 🙂
  Moroccanoil skal alene anvendes til håret, hvis man altså ønsker det, men husk på at silikonerne lægger et lag på lag der gør det sværere at vaske ud af håret, så jeg vil faktisk påstå at det ikke er godt får hårkvaliteten.
  Det kan så være det er godt for stylingen, men det er en anden snak 🙂

  Moroccanoil må på ingen måde forveksles med argan olie, da det ikke tilnærmelsesvis har noget med argan olie at gøre.

  Svar
 13. lotte
  lotte siger:

  Jeg kan høre, at vi har det lidt på samme måde, når det gælder Marrocanolien.
  Jeg er bare mere i tvivl om, jeg kun skal bruge den rene olie, eller om jeg skal blive ved med at bruge Marrocanoil, selvom den er fyldt med en masse andet snask.
  Når du skriver hudpleje, er det så også som forklaret her, eller gør du det på andre måder? http://billigarganolie.eu/olier/hudpleje-derfor-skal-du-benytte-argan-olie-til-huden/
  Det er altid rart at høre andres erfaringer, da mange brusanvisninger og guides er mere firkantet i forklaringen, og nogle gange kan plejen bare gøres smartere og bedre 🙂

  Svar
 14. lotte
  lotte siger:

  Jeg kan høre, at vi har det lidt på samme måde, når det gælder Marrocanolien.
  Jeg er bare mere i tvivl om, jeg kun skal bruge den rene olie, eller om jeg skal blive ved med at bruge Marrocanoil, selvom den er fyldt med en masse andet snask.
  Når du skriver hudpleje, er det så også som forklaret her, eller gør du det på andre måder? http://billigarganolie.eu/olier/hudpleje-derfor-skal-du-benytte-argan-olie-til-huden/
  Det er altid rart at høre andres erfaringer, da mange brusanvisninger og guides er mere firkantet i forklaringen, og nogle gange kan plejen bare gøres smartere og bedre 🙂

  Svar
 15. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej Lotte,

  Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål, og den rene arganolie er rigtigt nok meget mere fedtet og skal doseres varsomt i forhold Morrocanolien. Morrocanolien indeholder også silikone, og den kan altså bare noget helt særligt, så den ville jeg heller ikke ret gerne undvære.

  Lige nu må jeg sige, at jeg ikke har genkøbt Sard olien, hvorimod jeg køber Morrocanoil igen og igen. Jeg kan sagtens finde på at købe aragnolien igen, eller måske mandelolien fra Sard, som også skulle være helt fantastisk til kroppen. De rene olier foretrækker jeg at bruge som på kroppen i stedet for bodylotion – eller i ansigtet, som en slags serum, hvis huden er tør i en periode. I håret har jeg forsøgt mig med olien i vådt hår under hårkuren (i små mængder), og derefter skyllet den ud. Det giver ekstra pleje, og du kan også bruge din morrocanoil på den måde (tip fra min frisør).

  Kærlige hilsner
  Jeanette

  Svar
 16. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej Lotte,

  Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål, og den rene arganolie er rigtigt nok meget mere fedtet og skal doseres varsomt i forhold Morrocanolien. Morrocanolien indeholder også silikone, og den kan altså bare noget helt særligt, så den ville jeg heller ikke ret gerne undvære.

  Lige nu må jeg sige, at jeg ikke har genkøbt Sard olien, hvorimod jeg køber Morrocanoil igen og igen. Jeg kan sagtens finde på at købe aragnolien igen, eller måske mandelolien fra Sard, som også skulle være helt fantastisk til kroppen. De rene olier foretrækker jeg at bruge som på kroppen i stedet for bodylotion – eller i ansigtet, som en slags serum, hvis huden er tør i en periode. I håret har jeg forsøgt mig med olien i vådt hår under hårkuren (i små mængder), og derefter skyllet den ud. Det giver ekstra pleje, og du kan også bruge din morrocanoil på den måde (tip fra min frisør).

  Kærlige hilsner
  Jeanette

  Svar
 17. Lone Hansen
  Lone Hansen siger:

  Jeg vil godt reklamere lidt for en ny shop jeg fandt i sidste uge.

  Olien hedder “Argan Only” og sælges hos billigarganolie.dk.

  Olien er også 100% ren og koster kun 89 kr for 100 ml eller 2x100ml for 158 kr og den er mindst lige så god.

  Svar
 18. Lone Hansen
  Lone Hansen siger:

  Jeg vil godt reklamere lidt for en ny shop jeg fandt i sidste uge.

  Olien hedder “Argan Only” og sælges hos billigarganolie.dk.

  Olien er også 100% ren og koster kun 89 kr for 100 ml eller 2x100ml for 158 kr og den er mindst lige så god.

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.