Balance i krop og sind med klange og vibrationer!

Balance i krop og sind med klange og vibrationer!

klangskaale

Nu bliver det en anelse alternativt! Ikke desto mindre bevæger jeg mig nu ind på et ældgammelt område, der virker til at vinde mere og mere indpas i vores moderne verden – klangterapi! 

I årtusinder har man i Østen anvendt klangskåle/syngeskåle til helbredelse og meditation, og i Danmark kan man nu også finde forskellige terapiformer, som ved hjælp af klang og vibrationer beroliger krop og sind, og afspænder musklerne, afhjælper søvnproblemer, sænker stressniveauet i kroppen, lindrer smerte og understøtter kroppens selvhelbredende kræfter.

Klangskålene stammer fra den buddistiske kultur i Himalaya, hvor de stadig fremstilles i hånden i forskellige størrelse og materialer (guld, sølv, kviksølv, kobber, jern, tin og bly). Vi har selv indtil videre én enkelt klangskål herhjemme, som vi helt amatøragtigt sætter til at “synge” og kan finde på at bruge til lidt afspænding i hverdagen.

I går havde vi en lille professionel “klangkoncert” hjemme hos os for interesserede venner og familie, hvor vi fik et indblik i, hvad lyde og vibrationer kan gøre ved vores krop og sind. En lille times tid, hvor Chi Yin Ho, der stammer fra Hong Kong, lavede smukke nuancerede klange med flere end 25 skåle, i forskellige størrelser og materialer og med forskellige toner, samt to store gonger. Det er ikke musik eller melodier, men inciterende lyde – lyse og dybe toner og klange – alene eller i samklang. Vibrationener går direkte ind i vores krop og celler og kan potentielt mærkes på det fysiske, emotionelle, mentale og spirituelle niveau.

klangkoncert
Under sessionen kunne vi vælge at sidde eller ligge, og alle valgte at lukke øjnene og bare glide ind i lydene i en meditativ tilstand. Fælles for os alle var det bagefter, at vi havde mistet tidsfornemmelsen fuldstændigt undervejs, og at vi følte os lette og bløde i leddene og meget behageligt til mode med en god energi. Det er bestemt noget, vi alle var enige om, at vi skulle gøre igen!

klangmeditation
Chi tilbyder også forskellige former for private behandlinger – kun for kvinder – torsdag, fredag eller lørdag i Gentofte. Prisen for en behandling, som varer mellem 75 og 90 minutter er 500 kr.

Du kan vælge mellem:
Klangterapi giver en dybtgående afslapning og følelse af indre fred og glæde, kan berolige nervesystemet, afhjælpe søvnproblemer og reducere fysisk smerte.
Frekvensterapi arbejder med ubalancer/sygdomme i kroppen, udfra en betragtning om disharmoniske frekvenser. Terapien siges at kunne frigøre energiblokeringer og forbedre blodcirkulationen, lindre smerte og understøtte kroppens selvhelbredende kræfter. 
Afspændingsterapi
sænker stresshormoner, kan afhjælpe søvnproblemer, lidre smerte og berolige nervesystemet. Blid berøring og afspændingsmassage kombineres med enten klangterapi eller frekvensterapi.

Læs mere på ChiYinBalance.dk
– eller følg med og hør eksempler på klangkoncerter på Facebook.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.