Christmopolitan – årets juledrink

Traditionen tro har jeg komponeret en ny juledrink - og i år er det blevet til en Christmopolitan. En julet udgave af den kendte Cosmopolitan. Med en fin balance mellem det søde og det syrlige - og et twist af jul med en hjemmelavet gløggsirup.

 

Traditionen tro har jeg komponeret en ny juledrink – og i år er det blevet til en Christmopolitan. En julet udgave af den kendte Cosmopolitan. Med en fin balance mellem det søde og det syrlige – og et twist af jul med en hjemmelavet gløggsirup. Er den populær? Det kan jeg love dig for.

 

Christmopolitan er desværre ikke min opfindelse, kan jeg konstatere, men jeg har lavet min egen opskrift, som både jeg og mine gæster synes er helt forrygende. Det er den perfekte start på en julefrokost eller julemiddag! Jeg har ikke lavet den alt for stærk, og selvom Cosmopolitan endda er lidt af en damedrink, så er den meget populær hos begge køn. Den smager altså også vildt godt. Og vil du have den stærkere, så leg selv med ingredienserne.

Glasset har fået en sukkerkant – og det er vigtigt. Når juledrinken drikkes med sukkeret fra kanten, får den den perfekte balance mellem det søde og det syrlige fra limen. SÅ spring ikke den over. Den giver også lige prikken over i’et til den festlige stemning.

Min opskrift på Christmopolitan

Christmopolitan er desværre ikke min opfindelse, kan jeg konstatere, men jeg har lavet min egen opskrift, som både jeg og mine gæster synes er helt forrygende. Det er den perfekte start på en julefrokost eller julemiddag!
Min opskrift er ikke så stærk. Der er en enkelt genstand, 2 cl. vodka, i drinken, men du kan selvfølgelig gange op eller smage den til efter behag.

2 cl. vodka
2 cl. gløggsirup
1 cl. friskpresset lime
Ca. 1,1 dl tranebærsaft (fra koncentrat)
Isterning

VIGTIGT! Sukkerkant – fugt kanten af glasset med limesaft og kør glasset rundt på

en tallerken med et lille lag sukker!

Gløggsirup

Kog et tefilter med 2-3 spsk gløggkrydderier i vand i ca. 10 minutter.  Jeg har brugt disse super lækre økologiske bær og krydderier fra Naturdrogeriet.

Gløggkrydderier med økologiske bær og krydderier fra Naturdrogeriet. 
Tilsæt sukker og kog kort igennem.
Siruppen skal ikke være tyk! Køles ned før brug.

Bland alle ingredienser og shake med is – eller hæld den direkte i glassene og tilsæt en isterning.

 

God fornøjelse!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.