Efterårsmoden 2013

Efterårsmoden 2013

efterårsmoden2    Det nye efterår/vintertøj har efterhånden ramt butikkerne, og det er svært at danne sig et overblik over alt det nye – og man kan aldrig helt vide hvad, der holder og ikke holder. Hvad skal man satse på, hvis man har brug for lidt nyt og gerne vil opgradere sin garderobe og være lidt med på det nye?
Først og fremmest må man efter min mening gå efter sin egen smag, og hvad der klæder ens type og figur, og passer ind i den eksisterende garderobe. Men samtidig er det fint, hvis man kan finde noget, som har det helt rigtige tvist, som gør, at man føler sig lidt opgraderet og med på tidens trends.

Alt er jo nærmest tilladt, men her er til inspiration et par eksempler på hovedtrends, som jeg tror på.

Jeg har allerede investeret denne strikkede boucléjakke fra Isabel Marant Etoile (her skal man som regel slå til hurtigt). Den er en utrolig anvendelig jakke, den har en casual elegance, som jeg rigtigt godt kan lide. Den sidder virkelig flot, har flotte markerede skuldre, og så er den lidt længere i snittet i forhold til de korte jakker, der har været fremme længe. Fås hos youheshe.com.

efterårsmoden4

Jeg vil holde godt fast i mine læderleggings, som jeg købte for et par år siden – og som har vist sig at være en rigtig god investering. Leggings og skinny jeans holder i den grad stadigvæk, ligesom der er fokus på den feminine silhuet med figursyede kjoler og markeret talje. Frakkerne må igen godt være volumiøse, og jakkerne enten længere eller helt korte.

Print
bliver ikke til at komme udenom. Både som hele sæt, mønstrede bukser og jeans og bluser.
Overdele med print eller tekst har en fin effekt under en jakke.  Personligt foretrækker jeg lidt mere diskrete og rolige mønstre, og her bliver dyreprint som phyton– og især leopardprint ikke til at komme uden om. Der er allerede kommet leopardmønster i butikkerne fra en lang række designere. Jeg kunne godt falde for en bluse eller/og et par smalle bukser, hvis de helt rette dukker op.

Sko fra Notabene
Silkebuks fra Graumann hos Ankerliving.dk

efterårsmoden   efterårsmoden5 

Tern er også bebudet den store genkomst, men jeg har endnu mine tvivl om, hvor stort, det går hen og bliver. Falder du for et par ternede bukser, gerne i herrefacon, vil det dog nok ikke være helt dumt.

Der er flere farver, brændte farver såvel som blå, gul, rød og lilla, inde i  billedet, og det er dejligt forfriskende at huske at få tilført lidt farve i garderoben ind imellem. Sort, og det sort/hvide look, er dog stadig meget aktuelt, og er altid flot og klassisk, men se også efter grå, brun, blå og brændte nuancer.

Læder og pels er in i enhver afskygning (og det kan også være imiteret). Læderbukser eller leggings vil være et godt sted at starte, ligesom den korte bikerjakke – begge dele vil være meget anvendeligt. Det kan også bare være læder- eller pelsdetaljer eller tilbehør.
Bikerjakke fra Ganni på Gannistore.dk
efterårsmoden3

En pelsfrakke vil toppe ethvert look dette efterår/vinter. Stine Goya er allerede klar med en strudsepels, som illustrerer trenden. Hos Youheshe.com

efterårsmoden8

Ankelstøvler bliver et must. Her i den lidt mere rå ende pistolstøvlen fra Acne, som er blevet en klassiker – den går nærmest til alt. Det kan lige så vel være mere fine og femine eller flade ankelstøvler.
430 € hos net-a-porter.com

efterårsmoden7

….og til slut, ingen sæson uden en hitneglelak fra Chanel. Ingen tvivl om, at efterårslooket skal fuldendes med farven Elixir.

efterårsmoden6

2 replies
 1. Hylle
  Hylle siger:

  Hej Maj-Britt,
  Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg venter også på Elixir – skulle efter sigende komme i næste uge.
  Jeg har et par Drome læderleggings, som holder 100%. De er dyre, men de giver sig ikke og mine er stadig som nye efter over 2 år. http://www.ba10.dk/shop/drome-leather-leggins-7413p.html
  Har du i øvrigt prøvet silkebukserne fra Graumann? Jeg købte dem selv i går – de er så fede. Sorte bagpå og femine og rå på samme tid. De kan stort set bruges til alt.

  Mange hilsner
  Hylle

  Svar
 2. Maj-Britt
  Maj-Britt siger:

  Spændende indlæg- “Elixir” var allerede på must have-listen ;-), sammen med nye læderleggins, – har du evt et godt bud på disse?

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.