Et kig ind i tresserne….

Et kig ind i tresserne….

Du kender måske allerede den norske forfatter Anne B. Ragdes populære og fantastisk gode “Berlinerpoplerne”-trilogi (Berlinerpoplerne, Eremitkrebsene, Ligge i grønne enge). Hvis ikke, kan de bestemt anbefales, måske som en god gang underholdning i juleferien.

I Anne B. Ragdes nye bog, “Jeg skal gøre dig så lykkelig”, demonstrerer hun igen sin store evne til at skildre almindelige mennesker og deres familie- og hverdagsdramaer. Det er ikke en episk fortælling, tværtimod er det en komprimeret skildring af en kort periode i en række almindelige familiers liv i en boligblok i tresserne. Nærmest et stillbillede, et spændende kig ind i livet i en tid, hvor alle vogter på alle, og fordommene og den sociale kontrol trives. Kvinderne er endnu ikke for alvor trådt ud på arbejdsmarkedet, pengene er ofte små, og tiden går med rengøring, syning og madlavning krydret med sladder, ugeblade, cigaretter og solbadning. Og for de flestes vedkommende med at varte mændene op. I bedste Mad Men stil, men helt uden glamouren, får man indtryk af en tid, hvor hierakierne var fremherskende – i ægteskabet, familien, i samfundet……og i opgangen, hvor det hele foregår.

Jeg skal gøre dig så lykkelig

Du får et underholdende kig ind i den tid, som du selv eller din egen mor måske er rundet af. Bogen giver stof til eftertanke og måske til en snak om, hvordan livet egentlig var dengang i tresserne.

290 kr. hos Saxo.com

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.