Geniale Grøntsager – genial inspiration!

Geniale Grøntsager – genial inspiration!

vanloese-blues-opskrift
Jeg elsker gode kogebøger! De bedste i samlingen bliver slidte og plettede og hives frem igen og igen. Den kategori hører den nye Geniale Grøntsager af Maria Engbjerg helt klart til! Lige nu ligger den fast fremme i køkkenet, hvor den giver mig masser af inspiration, og jeg tror, den kommer til at blive liggende der i ret lang tid!

geniale-groentsager

Det geniale ved bogen er først og fremmest, at den er opdelt i grøntsagstyper. Har du et spids/rød/hvidkål, fennikel, gulerødder, aubergine, bønner, jordskokker you name it i køleskabet, så er det bare at slå op i bogen og få opskrifter til lækre salater med den pågældende råvare. Og det er ikke udelukkende salater – der har fx også sneget sig forskellige supper ind, broccoliboller, persillerodsrösti, chokoladetrøfler med avocado samt forskellige lækre dressinger og toppings.
Bogen er meget inspirerende både til gæstemad og i en travl hverdag!

Det er ikke kompliceret, men enkelt, sundt og fuld af smag! Opskifterne er i øvrigt glutenfri og low-carb. Bogen inspirerer til at give grøntsagerne hovedrollen i et måltid og gøre kødet til tilbehør. Den er simpelthen en god og brugbar inspiration til dig, der gerne vil leve sundt.

På billederne kan du se de to første opskrifter, jeg har lavet fra bogen. Jeg kunne selv have fundet på noget lignende, men jeg er alligevel helt vild med, at man kan slå op i bogen og blive  inspireret i forhold til de grøntsager, man har lyst til eller lige har liggende i køleskabet. Det er dejligt de dage, hvor overskuddet og fantasien ikke lige rækker.

geniale-groentsager-bog

De næste opskrifter, jeg skal prøve er fx en fristende sushisalat med spidskål, gulerødder, koriander, soya, chili, ingefær og sesam – og squashetti (“pastastrimler lavet af rå squash) med pesto, stegte svampe og tranebær.

Maria Engbjerg står bag madbloggen Vanløse Blues, som du kan følge her.
I bogen finder du de mest populære opskrifter fra bloggen, men langt de fleste er nye og komponeret til Geniale Grøntsager.

Bog fås hos Saxo her (affiliate link)

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.