Gløggessens

Gløggessens

Så er det første søndag i advent, og det er ved at være tid til at sætte din egen gløggessens over. Hvis du altså vil slippe for købeessens – og have lækker hjemmelavet gløgg klar til julen, også til uventede gæster. Det tager kun 2 minutter – og 10 dages ventetid.

gløggessens

Virkelige gløggnørder begynder meget længere tid før, og tilsætter flere forskellige ingredienser. Jeg har taget den nemme løsning og købt en pose gløgg krydderiblanding på apoteket. Du kan også sagtens selv lave dine egen blanding af fx kanel, nelliker, kardemomme og appelsinskal.

Gløgg

Halvdelen af posen har jeg blandet med ½ liter rom i et lufttæt glas (Stroh rom, snaps eller vodka kan også bruges). Ryst gerne blandingen nogle gange om ugen, og si krydderierne fra efter et par uger. Den skal gerne stå min. 10 dage – og jo længere den står, jo mindre essens behøver du bruge. Får du ikke brugt det hele, kan du sagtens gemme essensen i køleskabet til næste år.
Som udgangspunkt passer essensen til 3-4 flasker rødvin. Smag til med sukker og tilsæt rosiner og mandler.

Den anden halvdel af krydderierne vil jeg bruge til alkoholfri gløgg. Ca. 25 gram i et tefilter, som koges med i 3 dl. vand i 10-15 minutter, hvorefter der tilsættes  hyldeblomstsaft og evt. æblemost. Tilsæt rosiner og mandler som i en rødvinsgløgg.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.