Gør det forskel at tage fiskeolie?

Gør det forskel at tage fiskeolie?

Fornyligt var jeg hos min læge, fordi jeg pænt havde spurgt, om jeg måtte få en “50års-undersøgelse”, og derfor skulle have svar på en masse blodprøver. Jeg føler mig jo sund og rask, og alt var da også tip-top, men man ved jo aldrig, og det er meget rart at få konstateret, at de gængse prøver ser fine ud.

Det sjove var, at lægen spurgte: “Tager du D-vitamin”? Ja, det gør jeg. “Tager du kalk”? Ja, det gør jeg også. “Tager du fiskeolie”? Ja, det gør jeg sjovt nok også.

Jeg tager efterhånden lidt af en arsenal af forskellige vitaminer, mineraler samt fiskeolie hver dag. Og noget må det jo gøre godt for – dels har jeg aldrig være så lidt syg og haft så meget energi, og dels kunne lægen åbenbart direkte se det i prøverne. Mine kolesteroltal lå lavt på det dårlige kolesterol (LDL) og højere på det gode kolesterol (HDL), hvilket var rigtigt fint og den direkte årsag til, at lægen kunne gætte, at jeg måtte tage fiskeolie.

fiskeolie-goer-godt
Især efter, at det er gået op for mig, hvad det betyder, at man får nok Omega 3 fra fisk, tør jeg slet ikke lade være med at tage et tilskud af kvalitets fiskeolie hver dag. Jeg har selvfølgelig også skruet op for indtaget af fisk og skaldyr, men jeg er stadig nok ligesom flertallet af den danske befolkning, der slet ikke får fisk i den mængde, vi skal.

Det anbefales at spise, hvad der svarer til 2 hovedmåltider og 3-4 gange fiskepålæg om ugen – i alt 350 gram fisk, hvoraf de 200 gram skal være fed fisk, som laks, ørred, makrel og sild. Du kan læse meget mere om Omega 3 her.

Fra forskningen ved vi, at Omega 3 fedtsyrer har en gavnlig effekt i forhold til hjertekarsygdomme, hjerterytme og måske endda også til at opretholde hjernens funktioner.
Og nu har jeg altså fået mit eget lille bevis, og min læges ord for, at det gør en synlig forskel at tage det daglige tilskud af fiskeolie.

 

Indlægget er sponsoreret af Futura og Pikasol, som fornyligt donerede 450.000 kr. til Hjerteforeningens arbejde.
Ord og holdninger er 100% mine.voksenlivsstil-spons

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.