Her er kvinden, der inspirerede mig til at møde min mand!

Her er kvinden, der inspirerede mig til at møde min mand!

mette-reissmann-jeanette-hylleborg_2
Måske læste du i forbindelse med Stens og min 10-årsdag, at der var en indirekte årsag til, at vi overhovedet var så heldige at møde hinanden. En af mine venner, Nils, havde nemlig mødt en fantastisk kvinde på et datingsite, hvilket inspirerende mig til straks oprette en profil samme sted – og bum, så mødte jeg Sten! (det kan du læse mere om her).

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin egen hånd.” K. E. Løgstrup

Nu er det tid til at afsløre, hvem denne kvinde så rent faktisk er. Vi spiste frokost sammen i dag ved hendes noget specielle arbejdsplads, nemlig Christiansborg. Hun hedder Mette Reissmann og du har måske set hende som tv-vært på programmet Luksusfælden og ikke mindst som medlem af Folketinget, som hun siden er blevet.

Da jeg først mødte hende, havde hun fuld gang i sin erhvervskarriere, men hun har altid været politisk og socialt engageret og har i øvrigt også siddet i Københavns Borgerrepræsentation. Hun er blandt det mindretal på Christiansborg, der virkelig har været ude i det pulserende arbejdsliv (og hun er gået ned i løn som MF’er, så hun er ikke ligefrem levebrødspolitiker!). Hun er en kvinde med meget ben i næsen, en fighter, som også har taget sine nederlag her i livet.

Vi sad og talte om livet som politiker, hvad det kræver, og hvad man egentlig skal stille op til – og ikke mindst, hvad, der driver værket for hende. Det blev til en lang snak, som kunne jeg godt tænke mig at dele med dig her på bloggen. Vi har jo alle så mange meninger og fordomme om de mennesker, der forsøger at forme og lede vores land – men der står jo mennesker bag, som i bund og grund er ligesom os andre – på godt og på ondt, naturligvis – bare med et meget krævende og utroligt synligt job.

Én af de fordomme, som mange har, er at politikere holder utroligt meget fri og har lange sommerferier. Når jeg ser bunkerne med papirer, som ligger på Mettes kontor, så ville jeg ikke bytte. Som hun selv siger, så læser hun altid. Kalenderen er fyldt op med møder, og i en ferie vil der max. være to dage i træk, hvor hun reelt er væk fra det hele. Det er ikke nogen klagesang – hvis der er noget Mette ikke, så er det et offer – men bl.a. en forklaring på, at det ikke altid er helt let at lave en aftale med hende.

En anden ting er de sociale medier, som i dag fylder ufatteligt meget i politikernes liv. 1½-2 timer dagligt bruger hun på det, og det er alt for lidt! Anbefalingen lyder på omkring 5 timer – oveni møder, debatter, læsning m.m. Men der er jo altså kun 24 timer i døgnet – og der er også Nils at se til bare en gang imellem og hendes voksne søn Asbjørn 🙂

Kritik, kritik, kritik! Kritik er en ting, som man som politiker skal leve med på daglig basis. Det gælder i alle sammenhænge, eksternt, internt, i offentligheden og sågar til private fester. Der er yderst sjældent nogen, der roser.
Prøv at forestille dig at holde gejsten oppe på dit job på den måde!
Mette føler selv, at hun er blevet hårdere i de 6 år, der er gået på Borgen. Jeg kan nu ikke mærke det på hende helt privat – heldigvis – men hvem ville ikke tage panseret på, hvis man bliver kritiseret hver eneste dag fra morgen til aften? Det er en del af præmissen, men med især Facebook er der også blevet de mere grovkornede kommentarer, og bemærkninger i kategorien “dumme so” bliver slettet – men set.

Hvad driver så værket? Jeg tager hatten af for alle dem, der brænder for det fantastiske samfund, vi har her i Danmark. Mette er Socialdemokrat, og hun og jeg er enige om langt det meste (selvom jeg stemmer på et andet parti). På nær et par enkelte partier, er det jo i virkeligheden marginaler, vi diskuterer i Danmark, og jo ældre jeg bliver, og jo mærkeligere ting, der sker ude i verden (hvem sagde Trump?), så elsker jeg det danske samfund højere og højere.

Mette er rundet af en opdragelse, hvor hendes far som skoleleder tog sig af belastede unge og gav dem succesoplevelser, så de kunne få en uddannelse og komme videre i livet. Filosofien i hjemmet var den klassiske om at behandle andre, som man selv vil behandles. Hun kæmper mod uretfærdighed, og når folk ikke behandles ordentligt. En af hendes store kæpheste er uddannelse og kampen for, at alle reelt får samme muligheder, hvilket jo desværre ikke er tilfældet i dag. Hun kæmper også for ordentlige arbejdsmarkedsforhold uden social dumping, billige boliger og bedre integration. Endelig ligger det hende meget på sinde, at vi som forbrugere bliver behandlet ordentligt og ikke bliver snydt.
Det er ønsket om at gøre en forskel, og præge tingene i den retning, som hun brænder for, der får hende ud af sengen hver morgen og stille op til hårdt arbejde og masser af tæsk.

Hvordan bliver der tid til Luksusfælden? Mette laver ind i mellem nogle afsnit af Luksusfælden på TV3, og det er noget, hun elsker. Det er tid, som hun oplever som ferie, og ikke som arbejde. Simpelthen, fordi hun føler, at hun gør en forskel for de mennesker, der medvirker.

Samtidig er Mette jo også en tough cookie, der ikke er bange for at give en opsang for åben skærm. Det er noget af det, jeg elsker ved hende – hun er knivskarp, har sine meningers mod, og så er hun i øvrigt også sjov!
Man skal heller ikke tage fejl, for bag den sociale indignation ligger der også en traditionel tankegang om ret og pligt. Lige så meget, som hun kæmper for de svage i samfundet, eller når folk ikke behandles ordentligt eller retfærdigt, lige så meget tager hun afstand, når andre udnytter systemet, snyder eller ikke bidrager, selvom de kan. På den måde, er hun hverken naiv eller pladderhumanistisk, men slet og ret bare et ordentlig menneske.

Jeg er på mange måder taknemmelig for, at Mette kom ind i mit liv og inspirerede mig – og stadig gør det! Nu har du forhåbentlig også lært mennesket bag politikeren lidt bedre at kende ♥ 

Kærlig hilsen Jeanette

PS. Du kan i øvrigt følge Mette på Facebook her.

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.