Hjemmelavede flødeboller m. marcipanbund

Hjemmelavede flødeboller m. marcipanbund

flødebolle7Det er faktisk meget lettere at lave flødeboller end jeg umiddelbart troede, og så smager de rigtigt lækkert, fuldstændigt som de fine fra Summerbird. Ja, måske endda bedre, især hvis du bruger en god vanille og chokolade. Marcipanbundene er ikke alene til en super fin luksus, det gør også det hele meget lettere, fremfor at bage vaffelbunde.

Til 2o stk. skal du bruge:

 • ca. 350 g marcipan (og lidt flormelis til at rulle ud med)
 • 200 g pasteuriserede æggehvider
  300 g sukker
  150 g glukosesirup (fås i supermarkedet)
  1 dl vand
  korn af 1 vanillestang
 • 200 g god overtrækschokolade

Start med at gøre bundene klar på et stykke bagepapir. Rul marcipanen ud i 4-5 mm. tykkelse og udstik bundene med en form eller et glas på 5-6 cm. i diameter.
Du kan evt. også vælge at lave en marcipanpølse i passende diameter og skære bundene ud med en skarp kniv.

flødebolle2

Pisk æggehvider og sukker stift. Kog glukosesirup, vand og vanille godt op. Temperaturen være ca. 110 grader, og det tager lidt tid at nå derop. Det er en god idé at bruge et termometer, da temperaturen er vigtig.
(Glukose forhindrer i øvrigt krystallisering og udtørring)
Tilsæt nu den varme sirup under fortsat piskning – og nu er det afgørende, at du pisker hele tiden i mindst 7 minutter. Skummet skal være så stift, at det ikke løber ned.
Kom æggemassen i en sprøjepose og fordel den på bundene.

flødebolle7

Efter nogle timer, gerne op til 6 timer, hvis du kan vente så længe, skal flødebollerne overtrækkes med chokolade. Jeg overtrak dem efter et par timer, hvilket sagtens kunne lade sig gøre ved at tage dem over på en paletknive og overhælde dem med chokoladen. Lad chokoladen dryppe lidt af og skub forsigtigt flødebollen tilbage på bagepapiret. Hvis du foretrækker at holde flødebollerne i bunden og dyppe dem ned i chokoladen, skal du vente til de er helt stive.
flødebolle6

Flødebollerne kan selvfølgelig pyntes med kokos, kandiserede violer, tørrede hindbær, lakridspulver, guldstøv eller hvad du nu kan finde på.
Du kan evt. også prøve også at variere med at tilsætte lakrids til en del af skummet (jeg bruger den fine lakridspulver fra Bülow – 1-2 spiseskefulde til halvdelen af skummet, men smag selv til, så du får præcis den smag, du kan lide).
God fornøjelse!flødeboller med pynt

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.