Hjemmelavede knækbrød – en sund og lækker snack!

Hjemmelavede knækbrød – en sund og lækker snack!

Knækbrød2

Grundopskriften på dette knækbrød florerer en del steder, og nu hvor jeg har afprøvet den selv, kan jeg godt forstå, at den er så populær. Den er fuld af frø og kerner, smager utroligt godt – også uden noget på. Og så er det meget lettere at lave, end man tror. Det tager faktisk ikke længere tid at gøre knækbrødene klar, end det tager min ovn at varme op.
Jeg har justeret en lille smule ned på olien, fra 1 til 3/4 dl, men det varieres mellem ½ og 1 dl. efter smag.

opskrift på 16 stk.
1 dl havregryn (evt. rughavre)
1 dl græskarkerner
1 dl solskikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
3½ dl mel
1 stk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
3/4 dl olie (fx. solskikke eller rapsolie)

rist solskikke- og græskarkerner let på en pande. Rør derefter alle ingredienser sammen i en skål.
Del dejen i to portioner og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Jeg foretrækker dem rimeligt tynde (så det passer med i alt 16 stk. i “normal” gourmetknækbrøds-størrelse).
Skær dejen igennem med en skarp kniv, så du får det antal knækbrød, du ønsker.
Pensl derefter med et sammenpisket æg og drys med fx sesam eller græskarkerner.
Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Extra Tip 1: Tilsæt en håndfuld tørrede tranebær i dejen
Extra Tip 2: Du kan drysse lidt revet ost (fx emmentaler, cheddar) på knækbrødene, når der mangler to minutters bagetid.

Knækbrød

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.