Hvad et par dages adskillelse kan gøre!

Adskillelse i parforholdet kan være positivt

Sten og jeg har været sammen i over 12 år, og vi har aldrig praktiseret adskillelse i parforholdet ret meget – for at sige det mildt. Vi kan lide at være sammen, have fælles oplevelser og at rejse sammen. Men i disse dage kan jeg endnu en gang konstatere, at det også kan have sine fordele at være fra hinanden et par dage, når det endelig sker. ♥

Det er selvfølgelig meget forskellige fra person til person, hvilke behov, man har, men i et parforhold må det være rimelig afgørende, at man er nogenlunde på samme linje, når det gælder, hvor meget tid, man skal bruge sammen. Så den ene ikke sidder længselsfuldt derhjemme, eller omvendt har dårlig samvittighed over at foretage sig noget på egen hånd. Vi har, hvad der for os er en god balance, i forhold til både at være selvstændige individer og have et fællesskab i hverdagen. Det er ikke fordi, vi sidder lårene af hinanden dagen lang, men vi koordinerer altid vores dage og aktiviteter, og informerer, tager hensyn og inddrager hinanden i vores planer. Så kan vi drøne ud til vores respektive aktiviteter derfra, men altid med respekt for de fælles ting.

Det er sundt at savne!

Da vi mødte hinanden i 2007 besluttede Sten sig for at droppe så mange forretningsrejser, som overhovedet muligt. Det var et af de priviligerier, han havde, ved at eje sin egen virksomhed, og det var – og er – da fantastisk, at han havde lyst til at være hjemme og sammen med mig. Det er bedre at være hjemme hos Lillemor, som han siger.
Sådan er det heldigvis stadigvæk, selvom han i sommerperioden godt kan tage en enkelt nat på båden i ny og næ, når bølgeskvulp og havnen trækker, hvilket der selvfølgelig skal være plads til.

Adskillelse er jo slet ikke så farligt, som man måske nogle gange vil gøre det til. Det kan være rart at have hjemmet for sig selv, og selvfølgelig har man brug for at være sig selv og være ude på egen hånd ind imellem. Så længe balancen holder, og begge er tilfredse. I mit tilfælde, så ved jeg 100%, at Sten ikke tager afsted for at “slippe for” mit selskab, så jeg  har ingen grund til at føle mig svigtet eller påtage mig en offerrolle, hvis han ind imellem vil noget selv. Og omvendt.

I stedet må man fokusere på det gode i at komme til at savne hinanden – og se hinanden lidt udefra. I går kom Sten hjem efter en sjælden tre-dages konference, og endnu en gang kunne jeg konstatere, at det kan være sundt at være lidt væk fra hinanden.

Så er man pludselig “mere end almindelig lækker” 🙂

At bryde trummerummen, og se det hele lidt udfra, betyder for vores vedkommende, at posen lige bliver rystet lidt. Man mærker måske en snert af ensomheden og alvoren, hvis den anden forsvandt. Man får en midlertidig distance, som gør, at man får en fornyet respekt for hinanden, og måske genopdager hinanden som selvstændige individer. Taler lidt pænere til hinanden, har større omsorg og nærvær.

 At give plads i parforholdet

Jeg fik endda at vide i går, at jeg da egentlig var “mere end almindelig lækker”! Jeg kunne ikke lade være med at grine af sådan en bemærkning efter 12½ år. Men det er skønt at blive “genopdaget” ind imellem, og fantastisk at få en mand hjem, som ser på én med lidt fornyede øjne – om ikke andet for en stund – og som man også selv kan både se og mærke, at man ikke ville undvære for noget.

Så med andre ord – adskillelse er ikke altid så tosset endda og ikke noget, man nødvendigvis skal føle sig truet af eller bange for. Heller ikke for selv at tage ud på egen hånd. Hvis parforholdet i øvrigt grundlæggende er godt, og man er enige om omfanget af alene- kontra fællestid. Jeg føler mig meget priviligeret over, at vi kan finde ud af både at være to selvstændige mennesker, og samtidig have et grundlæggende fælles liv i fællesskab. Så er det bare skønt at opleve, hvad et par dages adskillelse kan gøre ♥♥♥

1 svar
 1. Tina
  Tina siger:

  Du har så ret i dine ord 🙂
  Og så sød en mand du har, for selvfølgelig er du en lækker sag 🙂
  God resten weekend!

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.