Hyldeblomstgløgg

Hyldeblomstgløgg

hyldeblomstUanset, om du bruger hjemmelavet hyldeblomstsaft eller køber dig til den, kan du lave den lækreste hyldeblomstgløgg – enten alkoholfri eller med hvidvin.
Min erfaring er, at børnene elsker at få hyldeblomstgløgg – men faktisk også de voksne, hvis man vil spare lidt på alkoholprocenterne. Og ellers er det let at dele gløggen op i to versioner, hvor du smager den ene til med hvidvin.

Hvert år til jul laver jeg en portion frisk hyldeblomstsaft af frosne blomster, som du kan se på billedet. Der breder sig en duft af sol og sommer, og saften bliver lige så skøn som af de friske blomster.

Sådan laver du hyldeblomstgløgg

  • Ca. 25 gram gløggkrydderier (fx fra Apoteket) fyldes i et tefilter, som koges sammen med en flækket stang vanilje i ca. 3 dl. vand i 10-15 minutter.
    Du kan selvfølgelig også lave din egen krydderiblanding af fx kanel, nelliker, kardemomme og appelsinskal.
  • Fjern tefiltret og tilsæt 1 liter hyldeblomstsaft. Tilsæt vand – og eventuelt hvidvin – indtil du opnår den perfekte smag. Du kan eventuelt også tilsætte lidt æblemost. Varm gløggen godt op, men lad den ikke koge.
  • Lige inden serveringen tilsættes rosiner, mandler og evt. små æbletern.

 

TIP Du kan selvfølgelig også lave hvidvinsgløgg uden hyldeblomst. Det bliver fx rigtigt lækkert med hjemmelavet gløggessens med rom og tilsmagt med rørsukker.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.