I transit – nu med køkkendrømme!

I transit – nu med køkkendrømme!

dinesen-koekken
Som du måske allerede har læst, skal vi flytte! Den 1. maj overtager vi et nyt hus (du kan se det her), og vi regner med, at håndværkerne rykker ud, og vi rykker ind, en gang i juli.
Om mere end 5 måneder, og det kommer til at blive nogle lange måneder, for mentalt føler jeg mig allerede en lille smule i transit. Fyldt op med salg af det nuværende hus og planer for det nye – og en spænding omkring, hvordan det hele bliver.

I går så vi huset for 3. gang og fik overblik over de ting, der skal laves. Det sjove er, at man jo ser flere og flere detaljer for hver gang. Og undervejs skete så miraklet – halleluja – vi blev enige om at skifte køkkenet ud!!!
Som du nok allerede har regnet ud, så var jeg ikke helt glad for det eksisterende køkken, men projektet ville ikke just blive mindre (eller billigere), hvis også det skulle skiftes ud. Så vi (især Sten) blev enige om, at køkkenet kunne bruges, som det var. I forvejen skal der udskiftes vinduer, laves et helt nyt badeværelse, slibes gulve og laves et ret omfattede malerarbejde på de i alt 250 m2 fordelt på 3 etager. I går kom der så lidt el-arbejde til sammen med en erkendelse af, at vi først som sidst må starte forfra med køkkenet. Væk med det gamle, vi dropper lappeløsningerne, lægger nyt gulv (med gulvvarme – farvel radiatorer!), og får et helt nyt køkken.

***

Wow, hvor er jeg dog glad for den beslutning! Nu glæder jeg mig endnu mere – og tankerne kører endnu mere.
Lige nu er jeg på udkig efter inspiration til både køkken og bad.
Der skal gerne være en fast plan klar om en måneds tid, men vi er sjovt nok startet med gulvene og arbejder os opad derfra.

Det øverste billede er fra Dinesen gulve, og jeg elsker de brede mørke planker lagt i sildebensmønster. Køkkenstilen på billedet er heller ikke helt tosset. Vi taler også om en høj køkkenvæg og en ø – og så noget med farve! Så langt så godt. Herfra må der nogle professionelle ind og hjælpe os med en endelige indretning, som ikke er helt ukompliceret i rummet, som både har flere døre, vinduer og en lille pejs. Men vi er på vej med de første tanker.
Prøv også at se nærmere på gulvet her – jeg synes, det er SÅ flot!

dinesen-sildeben

Til badeværelset er vi også startet nedefra, og enten skal vi fortsætte med vores skakternede klassiske sort-hvide natursten, som vi har i dag – eller også er tanken at hoppe ud i et gulv med marokkanske klinker i stil med disse (fra TilesRus). Måske sorte armaturer i badeværelset og en guldvandhane i køkkenet, men lad os nu se, hvor den samlede pakke lander.

marokansk-klinke

De næste uger kommer vil til at arbejde vi os opad med planer om køkkenelementer, badmøbel, farver, klinker og armaturer, og jeg glæder mig til at vise dig de næste moodboards som processen skrider frem. Det fylder, men på den gode måde, og måske kommer de næste måneder slet ikke til at gå så langsomt endda 😉
Og så er der ikke noget som et nyt køkken til at højne humøret, har jeg fundet ud af ♥

Kærlig hilsen Jeanette

  4 replies
  1. Pia
   Pia siger:

   Jge er sikker på det bliver vildt flot – men også at det bliver en laaang ventetid. Kender godt følelsen af at være i transit, hvor man nærmest ikke engang orker at støvsuge, for ‘man skal jo flytte lige om lidt’ 😉

   Svar
   • Jeanette Hylleborg
    Jeanette Hylleborg siger:

    Tusind tak, Pia, jeg glæder mig også vildt meget nu, og planerne flyver rundt i hovedet på mig. Jeg er ikke nået til at give slip endnu på det nuværende hus (som kan ses i denne uge i Mad & Bolig nr 3), men jeg kan godt mærke, at ånden stille og roligt begynder at sive 😉

    Svar
  2. Tina
   Tina siger:

   Tillykke med det nye smukke rækkehus, som jeg håber I bliver glade for.
   Det er en stor mundfuld at flytte i vores alder, så forstår godt du glæder dig til det er overstået og I kan nyde det nye:-)
   Jeg forstår også du gerne vil være selvstændig med din blog, det giver dig friheden til egne valg.
   Rigtig skøn weekend:-)

   Svar
   • Jeanette Hylleborg
    Jeanette Hylleborg siger:

    hej Tina,
    Tusind tak! Jeg tror, vi bliver rigtigt glade – men du har ret i, at det ikke mindst bliver dejligt at nå dertil, hvor det hele er overstået, og der kan komme ro på.
    Processen bliver sikkert hård, er det allerede, men også vildt spændende at skulle indrette det nye 🙂
    Rigtig dejlig søndag til dig.
    KH Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.