Lækker marcipankonfekt i en fart!

Lækker marcipankonfekt i en fart!

reklame for Odense Marcipan!

marcipanrulle-nougatNår det skal gå stærkt med den hjemmelavede marcipan, så er det, at træstammerne bliver min bedste ven! Nogle gange er der bare ikke tid at lave så mange varianter og overtrække og pynte hvert enkelt stykke, men den hjemmelavede konfekt vil jeg alligevel ikke gå på kompromis med.
En marcipanrulle kan snildt laves samme dag, og gøres super spændende og flot med et par små tricks.

Forleden, da familien skulle komme til gløgg, lavede jeg hurtigt to forskellige ruller. Når de bliver skåret i skiver, bliver de jo mindst lige så lækre som de små konfektstykker.
Jeg har brugt Odense marcipan, nougat og overtrækschokolade. Odense marcipan står for over 70% af al marcipanproduktion i Danmark, og dem kan du roligt vælge – de er i øvrigt også danskernes fortrukne. Jeg kan godt lide deres originale med 63% mandler.
odense-marcipan

Endelig har jeg gjort mit hurtige værk lidt mere proff at se på med de nye glimmerstøv. De fås i sølv, guld, bronze og rosa og koster 35 kr. I det hele taget er Odense kommet med SÅ meget fint pynt i år. Prøv fx deres skovbærknas  eller små perler. Du kan se det hele her.

Her er mine to hurtige træstammer! 

I den første har jeg æltet marcipanen med hakkede tørrede tranebær og valnødder. I midten er der en kerne af nougat. Du lægger bare en række firkanter efter hinanden på marcipanen – det behøver ikke være særligt sirligt.
marcipanrulle-tranebaerMin sidste del af marcipanen fik en gang nougat, hasselnødder og lidt mørk rom!
Jeg har rullet marcipanen ud til en lille plade, hvorpå jeg har lagt små skiver af nougat i en firkant. Rommen er bare en skvis på ca. ½ tsk, som jeg har fordelt med fingrene.
Ovenpå lidt hakkede hasselnødder, og så er det bare at rulle sammen!

marcipan-nougat-romDerefter har jeg overtrukket med mørk chokolade. Brug knapper, hvis du synes, at rigtig chokolade er besværlig, men ellers er det altså ikke så svært – læs om temperering af chokolade her.
Knapper er fine, hvis det skal være ekstra nemt, men det er altså kakaosmør og ikke rigtigt chokolade (men derfor kan det smage meget godt alligevel 😉 )

jul-traestammeOg til sidst prikken over i’et med glimmer, som pensles/duppes på, når chokoladen har sat sig.

glimmer-til-konfekt

marcipanrulle

Så sværere er det ikke at få julekonfekten til at ligne en million, selvom man ikke har alverdens tid til det! ♥

6 replies
 1. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde siger:

  Yummie…hvor ser de lækre og meget dekorative ud, kære Jeanette – og de ligner virkelig en million 🙂

  Jeg har også lavet marcipanruller engang for år tilbage, men jeg har da helt glemt, hvor flotte de er og ikke mindst hvor godt de smager. Mon ikke også de holder sig bedre end som små konfektstykker 😉

  Rigtig god idé med glimmer det ser meget eksklusivt ud. Det må jeg huske til næste gang, jeg skal have julehygge 🙂

  Tak for endnu engang god inspiration og variation.

  Hav en dejlig december-dag.

  Kh, Birgitte

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg siger:

   Sødeste Birgitte,
   Tusind tak for din dejlige kommentar. Det dér med holdbarheden er ikke det store problem hjemme hos mig 😉
   Men jeg tror, at det er nogenlunde det samme. I alt fald, så er jeg glad for, at du synes om min lidt lette løsning. Her skal der laves en ny forsyning i morgen.
   Mange kærlige hilsner her på årets korteste dag
   Jeanette

   Svar
 2. Eva Bacher
  Eva Bacher siger:

  Nå jeg spottede godt det fine glimmer på ‘forsiden’, du ved, i den der liste med nye indlæg. Det ser bare proof ud. Håber jeg kan finde det i min lokale Meny. Dejlig inspiration – de skal da have rom i marcipanen i år, skal de. Ærgerligt ingen kan li tranebær, måske hakkede pistacienødder?? Nej? Rosiner er også et No-go, men nu vil jeg altså hitte noget og blande i, det er en fin fornyelse ☃️🎄

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.