L’Oreal sætter pris på de kvindelige forskere

L’Oreal sætter pris på de kvindelige forskere

Jeg synes, det er værd at fremhæve den globale forskerpris For Women in Science, som i denne uge blev uddelt i Danmark for 7. gang. Prisen er indstiftet af L’Oréal og UNESCO og har som formål at sætte fokus på de kvindelige rollemodeller i den naturvidenskabelige forskning. Der er brug for at trække piger til de naturvidenskabelige fag, men der er også brug for at fremhæve de kvindelige forskere. For nok forsker kvinderne mere end nogensinde, men de indflydelsesrige forskningsstillinger tilhører stadig mændene.

Netop en virksomhed som L’Oréal har brug for dygtige forskere. Vi tænker nok ikke ret meget på det i hverdagen, men der ligger års forskning bag de skønhedsprodukter, vi bruger, og L’Oréal har faktisk hele 3.800 forskere ansat.

Vinderne af For Women in Science blev:

Anne-Marie Lund Winther, som modtager FWIS-prisen til finansiering af videre studier i, hvordan kalcium transporteres i vores celler og sætter musklernes sammentrækning i gang. Forskningen kan potentielt komme hjertepatienter til gode, for mange hjertesvigt-tilfælde hænger sammen med ubalance i hjertecellernes kalciumniveauer. Anne-Marie Lund Winther vil undersøge, hvilke stoffer, der modificerer denne kalciumtransport, og forhåbentlig i fremtiden kan bruges til at udvikle ny og mere effektiv hjertemedicin.

Alicia Lundby modtager FWIS-prisen til sin igangværende forskning i de molekylære mekanismer, der får et menneskes hjerte til at slå regelmæssigt. Alicia Lundbys forskning har hidtil afdækket, at reguleringen af hjertets rytme afhænger af ikke færre end 353 proteiner. De videre studier skal undersøge hvilke af disse proteiner, der er de væsentligste for hjerterytmen. Et sådan kendskab kan bane vejen for udvikling af ny hjertemedicin, og dermed forhindre hjertesygdomme og hjerterytmeforstyrrelser, der i værste fald fører til pludseligt hjertesvigt og død.

Signe Normand modtager FWIS-prisen til sin forskning i, hvordan den arktiske tundras vegetation forandrer sig, og dermed hvordan klimaforandringer specifikt påvirker Grønlandsnaturen. Ved hjælp af droner vil Signe Normands koble feltobservationer langs Nuuk-fjorden i Vestgrønland med mere detaljeret billedmateriale taget fra droner, og bruge billederne til at opskalere observationerne på tværs af landskabet.

Sammen med æren følger en pris på 110.000 kroner til hver af disse seje kvinder.

Indlægget er sponsoreret af L’Oréal.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.