Mia’s overdådige marcipankage

Mia’s overdådige marcipankage

Der er absolut ikke sparet på noget i denne luksuriøse marcipankage. Den virker næsten som ren marcipan, den er klæg og fantastisk lækker med crispy hasselnødder i bunden.
Der er heller ikke sparet på kalorierne, men til gengæld bliver man dejlig mæt af et lille stykke. Brug den alene eller med fx is og nye jordbær til en flot desserttallerken. Kagen kan med fordel laves dagen før.

marcipankage

Du skal bruge
250 g blødgjort smør
250 g sukker
250 g marcipan
4 æggeblommer
4 æggehvider
65 g mel
50 g hakkede hasselnødder

  • Rør smør og sukker sammen. Brug røremaskine eller håndmixer
  • Rør marcipan og æggeblommer i
  • Tilsæt mel
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen, til du når en ensartet blanding
  • Smør en springform, fordel de hakkede nødder i bunden og fyld dejen ovenpå

Kagen bages i ca. 40 minutter ved 175 grader til den er lysebrun. Kagen kan godt virke lidt flydende i midten, men den sætter sig efterfølgende.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.