Mias overdådige marcipankage
Der er absolut ikke sparet på noget i denne fantastisk lækre marcipankage. Den virker næsten som ren marcipan, den er klæg og fantastisk lækker med crispy hasselnødder i bunden. Det bliver bare ikke bedre.
Det er selvfølgelig ikke ligefrem en kalorielet kage, men til gengæld bliver man dejlig mæt af et lille stykke. Brug den alene- den er nærmest som konfekt – eller med fx is og nye jordbær til en flot desserttallerken. Marcipankagen kan med fordel laves dagen før.
Du skal bruge
250 g blødgjort smør
250 g sukker
250 g marcipan
4 æggeblommer
4 æggehvider
65 g mel
75 g hakkede hasselnødder
Rør smør og sukker sammen. Brug røremaskine eller håndmixer
Rør marcipan og æggeblommer i
Tilsæt mel
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen, til du når en ensartet blanding
Smør en springform, fordel de hakkede nødder i bunden og fyld dejen ovenpå
Kagen bages i ca. 40 minutter ved 175 grader til den er lysebrun. Kagen kan godt virke lidt flydende i midten, men den sætter sig efterfølgende.
God fornøjelse – du kommer til at elske den kage ♥
Så har jeg afprøvet din marcipankage – men bagte dog syv skønne muffins af en halv portion i stedet; de seks røg i fryseren. I dag bager jeg næsten alle kager som muffins. De er hurtige at tø op til uventede/ventende gæster – og hvis man selv skule få lyst til lidt kage til kaffen.