Min krop skriger på motion!

Min krop skriger på motion!

Vi ankom i går til Club La Santa, og er nu klar til en uge, som jeg har besluttet skal være en skøn lille rekreation og startskuddet til at komme tilbage på sporet igen, når det kommer til motion.

Ugen kommer til at stå på selvforkælelse i form af sund mad, sol, hvile og motion. Der findes ikke noget bedre sted til sådan en kickstart. Måske vil jeg afsløre et par før- og efterbilleder, når ugen er omme, så du kan se, hvad bare en enkelt uge kan gøre.

Jeg løb Eremitageløbet (13,3 km.) i oktober, hvor jeg var i min normale ganske udmærkede form. Derefter bevilligede jeg mig selv en lille motionspause – som stort set har været et halvt år! Jeg røg ind i juletravlhed i webshoppen og en december, som var ved at køre mig helt ned. Så var det koldt, og jeg kunne ikke rigtigt komme i gang med at løbe – undskyldninger er der pludseligt nok af!

Allerede efter 14 dage uden motion, begynder muskelmassen af falde! Man bliver simpelthen slappere. Det bliver også hårdere at gå på trapper, fordi iltoptagelsen i musklerne også i løbet af bare 2 uger falder med 20%. Derudover kommer risiko for søvnproblemer, stress og behov for usund mad. Og nå ja, evnen til at producere hjerneceller falder også.

 Jeg har dog været ude på en enkelt løbetur (1!) og lavet lidt TRX hjemme i kælderen, hvilket er et genialt system til nem styrketræning. Jeg har sammensat et lille program, men den sidste måned har jeg INTET lavet andet end projekt hundehvalp med lille skønne Viola. Helt galt står det bestemt ikke til endnu, men jeg kan mærke, at kroppen skriger på motion.

trx-hjemme-traening

Jeg plejer at dyrke regelmæssigt sport – i fitnesscenter og løb. Ikke noget overdrevet eller fanatisk, men nok til, at jeg har det super godt med min krop.
For mig er motion ikke noget, som jeg dyrker for at bevise noget eller for at være nr. 1, men det er altafgørende for at bevare muskelmassen – og dermed forbrændingen – for at have et pænt og spændstigt udseende, og bestemt også for det mentale overskud.

Jeg har det normalt ukompliceret og super godt med min krop – og det har jeg 90% stadigvæk, men jeg kan se, at der skal ske noget igen. Jeg er god til at holde min vægt ved at tilpasse mit kalorieindtag til mit aktuelle behov, så jeg har ikke taget på, men jeg kan godt se, at fedtprocenten er steget og jeg kan mærke, at det ikke falder mig helt så pærelet at gå op til fjerde sal.

At få hundehvalp betyder et enormt pres i en periode, hvor man får afbrudt sin søvn og står meget tidligt op. Mangel på søvn dræner, og jeg er nået et punkt, hvor jeg bare er træt, træt, træt. Så nu skal der soves igennem den næste uge. Og Viola (som bliver forkælet hos mine forældre) er begyndt at sove lidt længere, så den normale rytme kan fortsætte, når vi kommer hjem.

Alt er perfekt til at komme ind i en godt motionsgænge igen – og nu er der ikke flere undskyldninger – og det bliver den kommende uge startskuddet til.
Det eneste, jeg skal tænke på, er at tage al den sunde mad fra buffeten, sove igennem, dyrke alle de motionshold, jeg lyster, løbe morgenløb, nyde solen, smøre mig ind i lækre (sol)cremer, måske få en gang massage og læse gode bøger.
Så skulle jeg gerne være back on track 🙂

Kærlig hilsen Jeanette

4 replies
 1. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde siger:

  Kære Jeanette

  Det lyder som den skønneste plan for din ferie – og jeg er sikker på, at du når i mål med det hele:-)

  NYD det og have en rigtig skøn og dejlige ferie.

  Kærligst Birgitte

  Svar
 2. ingrid
  ingrid siger:

  Det høres ut som motivasjonen er på plass, og lykke til med uken som kommer. Jeg håper du når målene dine både for uken og fremover.

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Hej Ingrid,
   Tusind tak, det var sødt af dig. Jeg har fuld gang i træningen og det gør en kæmpe forskel at mærke kroppen rigtigt igen. Nu er jeg i gang! Nogle gange skal der jo faktisk ikke så meget til 🙂

   Ha en dejlig dag.
   Kærlig hilsen
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.