Min lyserøde drøm af en sofa

Min lyserøde drøm af en sofa

arne-jacobsen-sofa-lyserød.jpg

Vi har nogle overvejelser om at skifte vores store hvide flydersofa ud med en ny i et mere stramt design, hvor man samtidig kan sidde “ordentligt”. Efter, at vi har fået vores lille blå 2-personers Mingle sofa, har jeg for alvor fået smag for både de klassiske retrolinjer og flere farver i indretningen. Det er helt klart også den vej, som trenden går i boligindretningen, og selvfølgelig bliver man stille og roligt påvirket af den.

Nu er spørgsmålet så, om man skal kaste sig ud i en lyserød sofa? Jeg har en svaghed for farven, og så har vi en indretning i stuen med forskellige lænestole i grå, sort og råhvid, som kalder på en kontrast. Heldigvis har jeg en mand, som er helt ok med en lyserød sofa og sagtens kan se ideen. Han synes, det er et modigt og fedt valg, og desuden er han mand nok til at bære en lyserød sofa, siger han! Det er super cool.

Man kunne måske også gå den mere sikre vej og vælge fx en mørkeblå. Der er stadig lidt knald på farven, en god kontrast. Jeg er virkelig i tvivl og synes, det er en stor beslutning.

Arne-jacobsen-mayor

Selve sofaen er jeg helt vild med uanset farve. Jeg har åbenbart en svaghed for &Tradition, som laver nye designs og tager gamle klassikere op. Sofaen er oprindeligt designet af designet af Arne Jacobsen i 1939 til borgmesterkontoret på Søllerød Rådhus – derfor hedder modellen Mayor.

Vi har i forvejen denne barstol fra &Tradition, som jeg straks faldt for, da jeg så den første gang. Den fås forøvrigt også som taburet.

bar-stol-and-tradition-sort.jpg

Fornyligt skulle vi finde en ny standerlampe, og valget faldt igen på &Tradition og på Arne Jacobsens allerførste lampe, Bellevue fra 1929.

Bellevue-lampe-arne-jacobsen.jpg
Nu må vi se, om det bliver til en ny sofa i denne omgang – og i hvilken farve. Måske tør jeg følge drømmen og gå efter den lyserøde.
Hvad synes du?

4 replies
 1. Jeanette
  Jeanette siger:

  Hej Birgitte,

  Endnu en stemme på den lyserøde 🙂 Det passer mig rigtigt godt, kan jeg mærke.
  Tusind tak, fordi du brugte tid på at hjælpe mig. Nu må vi se, hvad det ender med.

  Ha en dejlig dag!
  KH Jeanette

  Svar
 2. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde siger:

  Kære Jeanette

  Jeg forstår, det er en stor beslutning at købe ny sofa og jeg kan godt forstå, at du er i tvivl – den skulle jo gerne holde mere end bare én sæson 🙂

  Jeg synes, den lyserøde er rigtig flot, og at du har en så sej mand, der er med på idéen 🙂 Du skriver, at du har meget i sort/grå/råhvid – så jeg tænker, at den lyserøde kunne være et friskt pust.

  Men igen begge vil være et godt valg!

  Spændende hvilken du/I ender med at vælge 🙂

  Kh, Birgitte

  Svar
 3. Jeanette
  Jeanette siger:

  Kære Ingrid,

  Så hyggeligt at høre fra dig – og mange tusind tak for dit gode og konstruktive input. Du bekræfter mig præcis i det jeg tænker, men kender du ikke det, at man pludselig kan blive usikker?
  Så er det rigtigt rart at høre andres kvalificerede bud!

  Mange kærlige hilsner
  Jeanette

  Svar
 4. Ingrid Bersan
  Ingrid Bersan siger:

  Begge farver er flotte. Så vidt jeg husker fra en tidligere opdatering har du en mørkegrå endevæg i stuen. Jeg tror den lyserøde vil passe flot til denne og de farver du skriver dine stuemøbler har. Farver på skærm/print kan falde forskelligt ud, men ud fra som jeg ser den blå sofa er den meget mørke blå. Jeg tror den lyserøde vil give en større kontrast og samtidig give et varmt look
  Hilsen Ingrid

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.