Mine hyggelige små Aarhus-køb!

Mine hyggelige små Aarhus-køb!

Weekenden blev jo for mit vedkommende brugt i hyggelige Aarhus, hvor vi var til julefrokost i min mands firma. Vi valgte at tage afsted dagen før, fredag aften, og som du kunne læse i forgårs, så var højdepunktet mit møde med Birgitte om lørdag. Ikke, at julefrokosten på Beta ikke var fantastisk, frokosten på Juliette og gåturen i skønne Aarhus ikke også var super dejlige. Det var alt i alt en rigtig skøn weekend.

hygge-shopping-aarhusNår man sådan er på tur, så kommer shoppelysten jo nok hos de fleste af os, og jeg synes altid, det er så sjovt at få bare en lille ting med hjem. Nogle gange er det bare en sten fra stranden, men så nøjsom er jeg altså ikke altid, og så er det hyggeligt at shoppe lidt småting. Nu skal du se, hvad jeg havde med hjem fra Aarhus!

 På i en bod på gågaden fandt jeg en glaskugle til min samling, nr. 5, som er i ministørrelse med en lyserød vandmand til 89 kr. Jeg synes, de små glaskugler pynter så fint, og jeg har flere med hvide vandmænd og en enkelt med blå blomster fra A Simple Mess.

glaskugle-vandmand

I den meget fine butik Utzon skal man have den store pengepung med, og de har et fantastisk udvalg, men jeg nøjedes nu med et par fine, fine Antipast strømper til 300 kr. (du kan finde dem online i et væld af styles hos Nuenotes her).

anitpast-stroemper

hos Utzon fandt jeg også et par stykker julepynt fra Walther & Co., som jeg er HELT tosset med. Julekuglen med flotte malede blomster kostede 140 kr. og bladet i messing, som er så fint sammen med, lå på omkring de 80.
Jeg har fundet bladet hos Skjalmp.dk her og kuglen hos Cahetu.dk her.

walther-julepyntPå Torvet på Ingerslevs Boulevard i det centrale Aarhus (og på nettet!) kan du hver lørdag finde StoneBros, som er to brødre med en kæmpe passion for økologiske brødblandinger, krydderier og sunde snacks.
Hvad med fx “Kokolade smørepålæg”, sprøde ovntørrede gurkemejemandlerstenalder biscotti eller søde spanske mandler i stedet for al det kunstige og sukkerfyldte møg, vi ellers kan komme til at fylde os med?

Udgangspunktet er økologisk, gluten- og mælkefrit, uden tilsat sukker, kunstige sødemidler, konservering eller kemi af nogen art – og kan man næppe være uenig i, at det er både sunde, men også super lækre, økologiske og hele vejen igennem æstetiske varer, de tilbyder. Og så er jeg imponeret over de priser, som de formår at holde. I det hele taget synes jeg, produkterne har noget helt særligt over sig, og StoneBros har heldigvis også en webshop, som du kan tjekke ud her.

stronebros-produkterJeg glæder mig til meget snart at prøve knækbrødsblandingen, og gurkemejemandlerner med gurkemeje, himalaysalt, grøn karry og lakrids har jeg allerede smagt – nøjjj, de er gode. De vil være perfekte til en lille snacks til gæster, fx til velkomstdrinken.
Det fine rosa himalayasalt og den økologiske peber, og deres krydderier i øvrigt, kan godt gå hen og blive en populær værtindegave fremover fra mig. Hvorfor er vi i øvrigt ofte ikke mere kræsne med vores peber? Det burde vi være med så centralt et krydderi, og peber er ikke bare peber, men afhænger af bl.a. jordkvalitet og klima.

pico-spaende-bladJeg vil slutte med det sidste lille hyggeindkøb – nemlig et hårspænde fra Pico til 50 kr. Det er faktisk lidt snyd, for jeg fandt det ikke i Aarhus – i stedet købte jeg det inde i Maanestens forretning i København i mandags 😉 (men mon ikke, de har det i butikken i Aarhus også).
Det bladformede hårspænde er et absolut musthave lige nu, og hårpynt har i det hele taget fået en kæmpe renæssance – og jeg er vild med det. Det er også en sød julegaveidé!
Du kan finde det hos Pico i flere farver her (mit er i black/gold)

Kærlig hilsen Jeanette

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.