Modemessen: Moden bliver mere individuel – forår/sommer 2016

Modemessen: Moden bliver mere individuel – forår/sommer 2016

Som sædvanligt har jeg været ude og snuse på CIFF modemessen og kan rapportere til Jer om de kommende modetrends. Lige nu bliver forår/sommer 2016 præsenteret på den københavnske modeuge. (Du kan læse om den kommende efterår/vinter 2015 her).

sommer-2016-by-simonsen

Karen by Simonsen viste en helstøbt forår/sommer 2016 kollektion, som det er værd at holde øje med. Kjolen i midten er i skind.

Det store skift fra sidste modemesse til i dag er, at billedet er langt mindre entydigt. Der er flere stilarter og flere farver. Jeg tager det som et tegn på, at vi er på vej ud af krisen. Producenterne tør mere, og vi forbrugere tør nok også lidt mere end de sikre valg. Det er også et tegn på, at den PERSONLIGE STIL vinder mere og mere frem. Tingene kan sammensættes på kryds og tværs og der er meget forskelligt at vælge imellem, så vi hver især kan dyrke vores eget udtryk (og heldigvis for det). Der er både ladylike og boheme i en skøn forening.

Der er dog stadig visse trends, der er mere gennemgående:

Den grove blonde og hulmønster er måske den allerstørste trend og ses overalt i form af bluser, skjorter, nederdele, shorts og kjoler.

IMAG3119

Skønne shorts og bluse i grov blonde fra Moliin.

French-connection-blondekjole

Fantastisk lang boheme kjole fra French Connection.

IMAG3114

Virkelig fin bluse og nederdel – igen i den grove blonde – fra French Connection. Vil være super anvendeligt både sammen og hver for sig.

Blå i alle smukke nuancer kan du også roligt gemme til næste sommer.

Moliin-sommer-2016

Skønne blå nuancer til forår og sommer 2016 fra Moliin.

Beige og et hav af douce farver vinder også frem. Jeg var lidt overrasket over pludseligt at se meget beige repræsenteret i rigtig mange kollektioner. Sammen med et hav af andre sarte farver og så naturligvis den blå, som nævnt – faremæssigt er det meste “tilladt” (dog ikke signal- og neonfarver med mindre, det er sportstøj).

IMAG3121

Blå og beige fra Gestuz. Bemærk også ruskindsjakken med frynser.

Second-female-sommer-2016

Second female viser også både blå og masser af beige, skind og blonder.

Skind er der stadig, men mere som jakker og kjoler – og ruskind bliver det helt store. Der er knap så mange skindshorts i 2016, men skindet er bestemt ikke glemt.

Fryserne blev ikke en engangsforestilling. Der er stadig styles med frynser i enhver kollektion med respekt for sig selv. Det bliver brugt meget elegant næste sommer som besætninger på kjoler, jakker og nederdele. Og kombinationen ruskind og frynser er i højsædet.

by-simonsen-jakke-frynser

Flere frynser, men denne gang på en fake ruskind fra Karen by Simonsen

Gestutz-sommer-2016

Top med frynsebesætning fra Gestutz.

Både boheme og ladylike ser vi begge dele meget af. Fra de hulmønstrede lange kjoler til de mere stramme linjer. Og netop til den personlige stil, er det flot at blande de to ting.
Her har jeg fx min hvide blazer fra Karen by Simonsen på til en skindnederdel med frynser fra Moliin. Blazeren (model Sidney) kommer i øvrigt igen i den næste sommerkollektion – og til vinter i grå, blå og sort – og jeg kan kun anbefale den.

by-simonsen-blazer

By-simonsen-sydney

Yndligsblazeren fra Karen by Simonsen er også på programmet næste år.

Fra Sand kan du se endnu et eksempel på den fine kontrast mellem den klassiske jakke og de mere afslappede grove hulmønstre og blonder. Det er altid en fin ting at mixe i stedet for at matche og tænke i kontraster mellem materialer.

Sand-sommer-2016

Sand Sommer 2016

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.