Overgangen til det grå hår Part V
,

Overgangen til det grå hår Part VI

I går var jeg hos min fantastisk dygtige frisør gennem 17 år, Bomholt Intercoiffure, hvor jeg har fået strammet op og fået styr på farverne i mit projekt udgroning af den naturlige hårfarve. Det var til at starte med ikke helt uden modstand fra min side, men heldigvis lod jeg mig overtale til nogle få diskrete hvide striber til at lette lidt på den mørke hjelm, jeg efterhånden havde fået.graat-haar-overgang

Jeg havde egentlig bare forestillet mig en skyllefarve i de nederste, stadig gyldne, lokker, en klipning og en lækker kur. Hvad jeg ikke lige havde regnet med var, at Line Bomholt ikke var helt enig i, at jeg ikke behøver flere lysninger i toppen.

Efter et ordentligt kig i spejlet på den tunge mørke hårfarve, som jeg efterhånden havde fået på toppen og bagpå, kunne jeg godt se, at det var blevet FOR trist og kedeligt. Og hvor er det dog bare fedt med en kompetent frisør, der på en respektfuld måde kommer med inputs. Line er nemlig helt klar over og forstår mit “projekt naturligt hår“, så hun foreslog en super god løsning med nogle ganske få og ultra tynde hvide striber. Ydermere har hun lagt dem vertikalt, altså på langs ned gennem håret, hvilket bryder det mørke meget let og naturligt, så jeg heller ikke bliver afhængig af at vedligeholde dem. Ydermere har jeg fået Smartbond, som er L’Oréals system til at beskytte og styrke håret i forbindelse med kemiske behandlinger, så det ikke lider overlast, men tværtimod er blødt og lækkert.

Her på mine før- og efterbilleder i salonen kan du se, at det egentlig bare er en lille justering, der er sket, som ikke desto mindre har haft en stor betydning for at få håret til at hænge meget flottere sammen og se langt mere velplejet ud.

I de nederste gamle lange længder er der kommet en grå skyllefarve, som jeg ikke har prøvet før, men som i dén grad har virket efter hensigten (Bomholt er eksperter i farver). Hele håret er blevet samlet så flot, at jeg ikke kunne have ønsket mig det bedre.

Det behøver bestemt ikke være trist og kedeligt at gå mod det grå!
For mit vedkommende trængte jeg dog til at få det hele strammet op og ordnet af kyndige hænder. Og som du kan se, er jeg mere grå foran end bagtil, hvilket nok er meget typisk, men det kan bare komme an – jeg er klar!

skyllefarve-graat-haar

Det er lidt af et projekt at gå fra farvet hår, eller gyldent hår med striber som mit, og til et mere naturligt hår med plads til de begyndende grå hår. Man kan tage en kold tyrker og klippe det hele af, man kan leve med en mere eller mindre charmerende udgroning i årevis – eller man kan, som jeg har gjort, stille og roligt ændre farverne og temperaturen i håret fra varmt til koldt med hjælp fra en dygtig frisør.

Der er nu gået 1½ år fra jeg som næsten halvtredsårig besluttede stille og roligt at forberede transformationen fra gyldenblond til et mere naturligt hår med rum for de begyndende grå hår. Jeg ikke har set mig tilbage eller fortrudt så meget som ét sekund. Jeg er vild med min naturlige hårfarve, og jeg elsker, at jeg ikke længere belaster håret med striber og blegninger hver 9. uge.

Jeg har det super godt med den nye mørkere tone og koldere temperatur, som jeg synes passer godt til mig. Du kan følge min rejse i Overgangen til det grå hår Part I, II, III og IV.

En lille hjælp fra frisøren er stadig godt en gang imellem,og det kommer jeg til at blive ved med et par gange om året. Faktisk er det mere end et år siden, at jeg sidst fik nogle få tynde hvide striber, så man kan ikke sige, at det belaster hverken håret eller budgettet. Men så kan man jo i stedet få en lækker kur eller en skyllefarve i de nederste gamle længder, så man stadig husker at holde et flot og velplejet hår. Gråt behøver bestemt ikke betyde, at man skal lade stå til. Det har jeg erkendt, og min lille modstand mod Lines diskrete hvide striber er til fulde gjort til skamme.

udgroning-af-graat-haar

De grå hår kommer jo uundgåeligt til os alle, hos nogle tidligere end andre, og det er også meget forskelligt, hvornår man er parat til at gå all in på det. Det er også forskelligt om, man er mørk eller lys, og hvilket grå farve, man får. Det må være helt op til den enkelte, men det grå skal i alt fald ikke være noget, vi kvinder skal være bange for eller for enhver pris skal skjule.
Amalie, som jeg har fanget, mens hun klippede mig, er i øvrigt grå helt frivilligt i en alder af 27 og har været det i årevis! Så kom ikke og sig, at gråt ikke er hot 😉

ung-med-farvet-graat-haar

Bomholt Intercoiffure ligger på en førstesal i Grønnegade i hjertet København, hvor du altid kan få den bedste rådgivning, hvor der er god tid og en hyggelig og afslappet atmosfære. Er du i nærheden, så stik hovedet og hils på dem eller book en tid på deres hjemmeside her. (og husk at hilse de søde piger fra mig ♥).

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.