Paradisæbler sidst på sæsonen

Paradisæbler sidst på sæsonen

Jeg fik høstet mine paradisæbler alt for sent i år, nærmere betegnet for et par dage siden. Jeg fik møjsommeligt lavet hele ti glas paradiæblegele – men måtte dagen efter erkende, at man skal lære så længe, man lever. Geleen stivnede nemlig ikke af sig selv, som den plejer!
Det skyldes selvfølgelig, at frugten er blevet for moden og indholdet af pektin derfor er så lavt, at den ikke kan længere gelere selv.

IMAG1538
Hvis du også har været for sent ude og stadig har paradisæbler i haven, så fortvivl ikke. Da jeg stod med min tynde paradisæblesirup, valgte jeg at hælde en del af den på flasker til paradisæblesaft. Blandet op med vand smager den fantastisk!

Resten kogte jeg op igen og tilsatte rød Melatin. Jeg forsøgte også med citronsyre, men det kunne ikke jævne nok.

Næste år vil jeg være hurtigere ude og høste paradisæblerne i tide – dvs. inden modningen topper – men den jævnede version kan nu også sagtens bruges, og smagen fejler bestemt ikke noget.

Få nyheder og opskrifter fra Voksenlivsstil løbende!

♥ Facebook: Klik her
♥ Bloglovin (få en mail med nyt på bloggen): Klik her
♥ Instagram: @Voksenlivsstil: Klik her
♥ Besøg min webshop: Klik her

 

6 kommentarer
 1. Jeanette
  Jeanette siger:

  Det lyder dejligt – held og lykke med det. Hvis du bruger en foodprocessor til at hakke paradisæblerne ud med, så sparer du en del arbejde.
  Hører gerne fra dig, hvordan det går med projektet! 🙂

  Svar
  • Sine
   Sine siger:

   Hej igen.. Så prøvede jeg at lave en lille mængde æbler igår for bare at prøve det, men så her idag er gelen stadig ikke stivnet.. Hvilket vil sige de allerede er overmoden eller hvad ? Er det ikke vildt tidligt ? Er det varmen og alt det sol vi har haft der har gjort det ?

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Sine,

    Det var virkelig klogt af dig at lave en lille prøve først! Paradisæbler høstes normalt fra august og frem, så tidspunktet burde bestemt ikke være for sent. Prøv at skære et æble over – hvis kernerne er brune, er det modent.

    Det er vel næsten heller ikke være for tidligt, eftersom pektinindholdet er højest i de umodne bær – og måske er de netop, som du siger, modnet ekstra hurtigt pga. varmen. Din lille test vil vise det.

    Det kunne evt. være værd at lave en ny prøve om en måneds tid.

    De bedste hilsner
    Jeanette

    Svar
 2. Jeanette
  Jeanette siger:

  Hej Sine,

  Ja, jeg har mit eget træ (dvs. jeg er nu flyttet, så det bliver forfra med at plante et nyt 🙂 )

  For at lave gelé skal du høste paradisæblerne lige før, de er fuldstændigt modne, dvs. sidst i august eller i september. De skal have farve og modenhed, men må ikke overmodne, for så er der for lidt pektin.

  Sidste år kom jeg helt over i oktober, og så kunne geleen ikke stivne – og jeg fik den lækreste saft ud af det i stedet. Hvis du skal være sikker på, at saften ikke stivner overhovedet, så skal du nok vente til sidst i oktober for at være på den sikre side.

  God fornøjelse!
  KH Jeanette

  Svar
 3. Sine
  Sine siger:

  Hej.. Jeg går ud fra at du har dit eget træ ?? Hvordan ved du hvornår du skal høste æblerne ? Og hvis jeg vil lave saft skal jeg så vente med vilje at høste sent så jeg undgår pektin ???

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.