Så skal der styles og nips’es – det personlige udtryk

Så skal der styles og nips’es – det personlige udtryk

Vi er ved at være nået til det sjove i indflytningen i vores nye hjem. Nu skal det personlige præg sættes med indretning og nips. De ting, vi hver især vælger blandt millioner af ting og sager, og den måde, vi netop vælger at sætte dem sammen på, er med til at gøre hvert hjem unikt og personligt.

For mit vedkommende handler det bl.a. om at skabe harmoni og kontraster. Mellem nyt og gammelt, moderne og klassisk, mellem høje og lave ting og mellem forskellige materialer. Samtidig skal der være en rød tråd mellem tingene fx i farveholdning og gennem en sammenhæng mellem tingene. Dybest set kan man dekorere med nærmest hvad som helst – loppefund, arvestykker, fine sten – hvis man har evnen til at sætte det fint sammen.

Jeg skifter lidt ud i nipset en gang imellem. Noget gemmer jeg væk i en periode, og så tilfører jeg lidt aktuelle ting for at opdatere hjemmet. Der skal ikke ret meget nyt til for at give indtryk af et moderne hjem, hvor man følger med tiden.

 

Indretning_nips3

Med et bord foran en vindueskarm får man mulighed for at indrette i flere niveauer, hvilket kan gøre det super nemt. Her er der tydeligvis valgt en farveholdning i sort og hvid tilsat moderne messing. Der er mange forskellige materialer i spil her – glasvasen bryder og gør indtrykket lettere, mens den klassiske Mogens Lassen Kubusstage og det meget trendy marmorskrin givet stringens. De små gevirer og ikke mindst bøgerne giver liv og varme til indretningen.

 

Indretning_nips_4

I dette vindue har jeg holdt en meget hvid og let dekoration. Med den bliver brudt af den lille mørke figur og af ledningen på lampen. Billeder tilfører et varmt og personligt element.

 

indretning_nips_2

Her er et udsnit af et gammelt vitrineskab. I stedet for at lave en massiv indretning af glas, har jeg puttet porcelæn ind imellem. Et andet sted står en mørk træfigur og giver farve og kontrast – og igen spiller bøgerne en fin rolle i indretningen.

 

indretning af reol_efter

Indretning af en reol er et kapitel for sig. I en reol som denne, der fylder en hel væg, skal bøgerne ikke bare væltes ind. På den anden side er jeg slet ikke til at sortere bøgerne i farver – jeg vil gerne kunne finde og bruge bøgerne. I stedet forsøger jeg at gøre det pænt ved at have luft imellem bøgerne og skabe harmoniske “huller”. Og så er de sat op i størrelseorden i de enkelte rum. Jeg veksler imellem at lade bøgerne går fra højre eller venstre og lade dem stå eller ligge og ind imellem bryder jeg indretningen med lidt nips.

5 replies
 1. Maria
  Maria siger:

  Det ser ud som om, I har et dejligt hjem! Dejlige billeder i hvert fald. 🙂 Det kunne være skønt, hvis de kunne være større? Men det ved jeg ikke, det er måske mega besværligt. Det ser i hvert fald hyggeligt ud! 🙂

  Kh Maria – førstegangslæser på din blog

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Maria,

   Hvor dejligt, at du læser med – velkommen til!
   Og tusind tak for din kommentar. Jeg skal nok tænke over, at gøre billederne større. Herligt, at der er interesse for at se nærmere på dem 🙂

   KH Jeanette

   Svar
 2. Pia
  Pia siger:

  Århh jeg elsker at se når folk flytter..!! :-D.. Det der med at en ny rede blir bygget og formet og folk er så glade. og man kan selv hente inspiration også. Tillykke med huset. Det ser super hyggeligt ud.

  (ps: jeg skal have stribet tapet nu i soveværelset.. haha)

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   hej Pia,

   hvor er det bare skønt at høre – tusind tak for din søde kommentar <3

   Det er dejligt, hvis man kan inspirere hinanden, og jeg kan kun anbefale dig det stribede tapet – det er SÅ fint og hyggeligt.

   Kh Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.