Sådan bruger jeg syrer i hudplejen!

Sådan bruger jeg syrer i hudplejen!

ecooking-peel-mask
Exfoliering/peeling af huden ved hjælp af syrer er blevet en større og større del af hudplejen, og vi ser hele tiden nye spændende produkter dukke op i form af cremer, natpeelinger, masker, renseprodukter osv. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om frugtsyrer (AHA) og BHA, og vise dig de produkter, jeg bruger i øjeblikket, og som jeg ikke er i tvivl om er med til at holde min hud glattere, jævnere og mere ensartet. Nogle bruger jeg til dagligt og andre 2-3 gange om ugen. Min hud kan tåle rigtigt meget, også uden at blive rød, så jeg benytter mig flittigt af syrer i min hudpleje.

Jeg har også tidligere taget et fantastisk forløb med AGE syrebehandlinger hos pHformula, som du kan læse om her.

***
Det kan måske lyde drastisk, men tag ikke fejl, for der er tale om milde og uskadelige syrer, som fjerner døde hudceller og giver en klare udstråling og mere ensartet pigmentering, mindsker fine rynker og stimulerer dannelsen af kollagen og elastin. I stedet for en mekanisk peeling med korn, kan det faktisk være mere mildt for huden med en peeling med syre.

Det er selvfølgelig individuelt, hvor meget huden kan tåle, men nogle produkter er så milde, at de kan bruges dagligt at alle – mens andre kan bruges et par gange om ugen og i kortere eller længere tid alt efter, hvor sensitiv man er. Men husk altid at bruge solcreme, når du bruger produkter med syre.
Nogle hudtilstande (rosacea, eksem osv.) kan dog ikke klare syrerne, og der kan man i stedet vælge hybenkerneolie som et godt alternativ, fordi den indeholder forskellige milde syrer, bl.a. linolsyre og retinsyre, der er en type A-vitamin.

***

Hvis du fx læser mit tidligere indlæg om Ole Henriksens bog Perfekt Hud, vil du læse, hvor stor fokus, også han har på syrer – på dem, der i daglig tale hedder AHA-syrer, eller Alfahydroxysyrer, eller slet og ret frugtsyrer. Af populære frugtsyrer kan fx nævnes glycolisk syre (fra sukkerrør), mælkesyre, æblesyre og citronsyre.

(Jeg kan i øvrigt anbefale Ole Henriksens Power Bright, som er fantastisk og giver en øjeblikkelig forbedring af hudens udstråling (I love it). Fås på LookFantastic.dk her.) reklamelink

***

Tilbage til de produkter, som jeg bruger i min hudpleje lige nu.

Jeg veksler mellem forskellige produkter fra dag til dag alt efter, hvad jeg synes, min hud har behov for. Nogle ting går dog mere eller mindre altid igen, og det gælder fx denne geniale exfolierende E.X.F.O. rensecreme fra pHformula. Den fjerner effektiv makeuppen, og den indeholder samtidig en mild syre, som sagtens kan bruges hver dag af stort set alle.
Ønsker man en dybere effekt, kan man lade den sidde som en maske et par gange om ugen. Så her er der virkelig tale om et basic multifunktionsprodukt.
Produktet fås hos pHformala-klinikkerne.

phformula-rens-syre

Ind imellem renser jeg med en anden lidt kraftigere, men stadig mild, syrerens, Pure Radiance Cleanser fra Akademikliniken, der indeholder både glykolisk syre, mælke- og æblesyre. Den kan sagtens bruges morgen og aften, men jeg foretrækker at bruge den ca. 2 aftner om ugen sammen med Pure Active serummen, som er både indeholder frugtsyrer, men også Salicylsyre eller BHA (beta hydroxy acid), som typisk bruges til kemisk peeling. Her er der altså mere knald på, så det virkelig kan ses dagen efter, hvor huden er glat og klar. Serummen er til gengæld ikke til den sarteste hud, og under alle omstændigheder skal man huske solcremen dagen efter.

Du finder produkerne fra Akademikliniken hos Magasin. Rensecremen fås til 140 kr. her.
Serummen til 649 kr. finder du her.

akademi-klinikken-pure-radiance-rensakademi-klinikken_pure_active_serum

 

Det sidste produkt, som jeg vil fremhæve i denne omgang er den mere prisvenlige Peel Mask fra Ecooking. Den indeholder bl.a. mælke- og citronsyre, og jeg bruger den ca. hver 14. dag, når jeg synes, jeg trænger til lidt ekstra. Eftersom det er en maske, kan du hurtigt tage den af, hvis det begynder at prikke for meget i huden, og efterhånden trappe op til at lade den sidde i 10-15 minutter. Min hud generer den slet ikke, men det er som tidligere nævnt, meget individuelt, hvad huden kan klare.

Min hud bliver kortvarigt rød efter Peel Mask’en, men føles ellers frisk og ren og klar. Det kan evt. anbefales at bruge den om aftenen – og husk alligevel solcremen næste dag!
Peel Mask fra Ecooking fås til 239 kr. hos Nicehair.dk herreklamelink

syre-hjemmebehandling
Jeg håber, du er blevet lidt klogere på AHA-syrer, eller frugtsyrer, og lidt på den kraftigere salicylsyre (BHA-syre). Måske brugere du allerede syrer i din hudpleje, men ellers vil jeg anbefale at prøve det af. Det er slet ikke så farligt, og det give en god effekt.

Kærlig hilsen Jeanette

 

1 svar
  1. Maj-Britt Jensen
    Maj-Britt Jensen siger:

    Peelingen fra Ecooking er fantastisk. Jeg har selv ret sart hud og mange peelinger med korn kan min hud slet ikke klarer. Så jeg var lidt usikker på denne. Men den er fantastisk. Den frisker virkelig huden op. Man kan mærke den arbejder og min hud bliver lidt rød lige efter men intet der virker farligt. Dagen efter er den så lækker frisk. Kan helt klart anbefale den.

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.