Salat med indkogt balsamico
Du kan let at løfte dine salater til et nyt niveau med en dressing med indkogt balsamico. Jeg synes især, at rucolasalat og balsamico smager himmelsk sammen.
Jeg laver en enkel hverdagssalat med rucola, udkernet agurk, cherrytomater, finthakket løg (evt. rødløg) og rød peber. I øjeblikket hakker jeg desuden en håndfuld krydderurter fra haven og kommer i salaten. Det kan typisk være purløg, kinaløg, lidt basilikum og persille.
Du kan også lave en luksusudgave, hvor du griller peberfrugten og tilfører avocado og evt. pinjekerner.
Derudover kan du selvfølgelig lave alle mulige forskellige andre sammensætninger med elementer som fx soltørrede tomater, tørrede, finthakket porre, squash eller andet, som du synes passer sammen.
Kog balsamicoen ind til ca. det halve, så den bliver sødere og mere tyktflydende
Lad den køle lidt ned og tilsæt salt og peber (husk altid salt før olie, da den ellers ikke er til at opløse)
Pisk olivenolie i til du opnår den smag og konsistens, du ønsker. Jeg bruger lidt mindre olie, end eddike, men det er en smagssag.
Tip: Er dressingen bliver for sød, og mangler syrlighed, kan du altid smage til med en smule ukogt balsamicoeddike.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage