Sidste år i fyrrerne

Sidste år i fyrrerne

På onsdag fylder jeg 49! Så er der kun eet år tilbage, hvor jeg stadig kan sige, at jeg er i fyrrerne. Det skal nydes.

profilbillede

Jeg har det ingen måde dårligt med min alder – udover at vi vel alle sammen, når vi bliver voksne, ind i mellem kan tænke over, at livet er forgængeligt, og vi alle skal væk herfra en dag. Det synes jeg kun er en god ting at være bevidst om! Vi skal huske, at livet skal leves, og det gælder om til stadighed at få det bedste ud af det og glæde os over det, vi har.

Jeg mener, vi har en pligt til så vidt muligt at forsøge at være lykkelige og ikke trække vores omgivelser ned mere end allerhøjst nødvendigt. Selvom livet slår os hårdt ind imellem, så er det for mig afgørende, hvordan vi vælger at håndtere det, og hvad vi får ud af det, når vi kommer ud på den anden side. Lidelse og ulykke undgå ingen, og alderen kan vi ikke løbe fra, livet indeholder sorg og glæde, men lad dog for guds skyld det sidste dominere – og lad os vokse og udvikle os af den modstand, vi møder.

Jeg synes, det er spændende, hvad fremtiden vil bringe, og håber da virkelig, at jeg får lov til at blive en gammel dame. En sund og rask en af slagsen vel at mærke, med ro, overskud og masser af visdom – stadig nysgerrig på livet og med min elskede ved min side. Man har kun lov at håbe. Men indtil videre skal jeg jo lige fylde 49, og jeg føler mig helt ærligt stadig fysisk, som da jeg var 25. Ligesom den mentale sundhed, mener jeg, det er vigtigt at vedligeholde os selv fysisk, at bevare en rimelig god form, leve nogenlunde sundt og lade være med at blive for tyk.

Alder er for mig ikke det afgørende. Jeg betrager aldrig mennesker udfra alder og skønhed, men ud fra det de gør og deres livsstil. Det er egentlig essensen af bloggen. Det handler mere om stil og indhold, end det handler om alder. Det handler om at være åben og interesseret i omverdenen, om til stadighed at ønske at udvikle sig og blive en bedre udgave af sig selv.

Måske er de flinke, måske er de gode skuespillere, men folk bliver ofte synligt overraskede, når de hører min alder. Tilsyneladende ser jeg en del år yngre ud. Selv tror jeg, det er en blanding af gode gener, en relativ sund og aktiv livsstil, som ikke er ekstrem eller fantastisk, masser af te og god søvn. Og den gode nyhed er, at det aldersmæssige udseende tilsvarer den biologiske alder. Det er ikke fordi, jeg er bange for eller har noget imod at blive ældre, men hvorfor ikke trække forfaldet så længe som muligt – lad os få noget ud af livet, så længe vi kan!

En gang sagde man “fyrre, fed og færdig” – nu siger man, at fyrrerne er de nye tredivere. Så er halvtredserne vel de nye fyrre? Så måske er jeg snart “halvtreds, halvfed og halvfærdig”, men jeg satser faktisk ikke på det. Jeg vil blive ved med at følge moden, have langt hår og dyrke min krop og min sundhed. Og jeg vil blive ved med at skrive om en aktiv og moderne livsstil her på bloggen – også efter de 50.

1 svar
 1. Trine Lesemann Amstrup
  Trine Lesemann Amstrup siger:

  Skønt og fedt skrevet! Specielt elsker jeg afsnittet ‘Alder er for mig ikke det afgørende…’ 🙂 Det handler nemlig om stil og indhold!
  Du rammer nogle emner og nogle punkter, som jeg tror mange glemmer i deres hverdag..
  Jeg ser det også som nærmest vores “pligt” at tage ordentligt vare på både os selv og vores familie, venner, og omverden generelt. Ikke kun på det fysiske plan, men i lige så høj grad det mentale. At værdsætte det vi har, i stedet for at tænke på det vi ikke har.
  Alle vil opleve sorg og kriser – og derfor er det så essentielt vigtigt at det er det positive livssyn, der dominerer vores tanker og adfærd, så vi på den måde kan blive bedre rustet til at kunne navigere i modgang. Nemlig kun på den måde kan vi vedblive at være den bedste udgave af os selv.

  Tusind tak for at sætte en skøn dagsorden på denne skønne søndag morgen 🙂

  KH Trine

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.