Skønne muffins med rabarber, marcipan og vanille

Skønne muffins med rabarber, marcipan og vanille

rabarbermuffins2

Det er tid til rabarber, som lige nu så herligt dukker op i både haver og i supermarkedet. De fleste steder er der endnu ikke så mange og så store stængler endnu, så disse fantastisk lækre muffins er et godt sted at starte. Du skal nemlig ikke bruge ret mange rabarber. Og så du kan jo forsætte gennem sommeren – for de her muffins kan man godt blive afhængig af!

Du skal bruge
125 g blødt smør
150 g rørsukker
4 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
½ vanillestang
½ dl mælk
ca. 125 g klargjort rababer skåret i ½ cm. stykker
150 g marcipan i tern

rabarbermuffins3

  • Rør det bløde smør sammen med sukkeret med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt.
  • Tilsæt mel og bagepulver samt kornene fra vanillestangen – hak derefter vanillestangen fint og tilsæt den.
  • Tilsæt ½ dl mælk og rør godt igennem.
  • Fyld nu dejen i muffinsformene. Hvis du, som jeg har gjort her på billedet, bruger en muffins bageform, kan du fylde 3/4 op med dej. Så bliver der 12 stk.rabarbermuffins
  • Hvis du bruger papirformene alene, vil jeg anbefale, at du kun fylder formen halvt op. Brug evt. 2 forme, så dejen ikke flyder ud.  (Muffins bageformen kan i øvrigt fås hos Specialkøbmanden til 60 kr.)
  • Fordel marcipanternene på dejen og derefter rabarberstykkerne. Du kan trykke det en anelse ned i dejen, men den vil hæve og dække det meste af sig selv.

 

Bag dine muffins ved 175 grader i ca. 20 minutter til de er lysebrune.  Sigt evt. lidt flormelis over som pynt.

 

 

 

Annnonce 3_blog

 

4 replies
  1. Elsebeth
    Elsebeth siger:

    Det er en god idé at blande revet marcipan og rabarberstykker i dejen, ikke mindst hvis rabarberne er meget sure.

    Svar
  2. Karina Tønder
    Karina Tønder siger:

    De er vildt nemme at lave, og de smager virkelig fantastisk..! Spar endelig ikke på rabarberne, og drys evt toppen med sukker, inden du bager dem..! Mums…!!…

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.