Slået hjem af Karin Heurlin spidder typerne – og mændene

I morgen udkommer Karin Heurlins nye og underholdende roman Slået hjem, og du kan godt glæde dig til en fortælling, der rammer plet på typerne og livsstilen både i provinsen og nord for København. Især mændene er ikke altid til at regne med, men måske findes kærligheden og de sande værdier lige foran næsen og dér, hvor man mindst venter det.

 

Anmeldelse

Jeg har smilet og grinet mig igennem Slået hjem, som jeg måtte sluge på et par dage.
Så fanget var jeg af historien om 46-årige Luna, der vender tilbage til sin barndoms Svendslev efter en skilsmisse. En af den slags med ægtepagt, hvor hun virkelig er slået tilbage til start, da manden har fundet en yngre model, som har indtaget pladsen i det store hvide hus nord for København.

Luna, der ellers havde det hele kørende for sig, med det perfekte hus, kropsterapeut og egen blog  🙂 ,  hvor hun delte ud af sine retoucherede fotos og overfladiske mantraer som “man må falde, før man kan lande“.

Det må man da så lige love for, at hun er – faldet.

Alene med hunden Victor i et lille skævt hus, et job på lokalavisen og et firmakøretøj i form af en scooter. Bitter og vred på eksmanden, som jævnligt får nogle ordentlige fur på telefonsvareren. Bedraget af (eks)veninderne, som i lang tid havde kendt til den anden kvinde. En datter, som er på efterskole og udfolder sig som woke feminist med nyerhvervet næsering.

Slået hjem

Livet på redaktionen på lokalavisen er et kapitel for sig selv – og Luna ryger afsted på scooteren for at dække mærkedage, modeshows for konfirmander,  gymnastikopvisninger og Brunsvigerens Dag.
Hun får en ny veninde, den lokale dyrlæge, der er drønhamrende nærig, og morer sig med at rive benene væk under Luna, når de vinterbader sammen. Her er ikke så meget luskeri som med de gamle veninder, men kontant afregning og masser af grin.

 

Jeg kommer – som den største kompliment – til at tænke på den sjove og skønne Ricki Gervais tv-serie After Life, der også ´foregår på en lokal avisredaktion. Der er noget af den samme fantastiske humor og menneskelighed.

 

Det viser sig, at der er meget mere visdom og kvalitet at komme efter i Svendslev og i de mennesker, der bebor området end først antaget. Mere end tomme ord på en blog, men rigtige mennesker på godt og ondt, der vækker noget nyt og ægte i Luna.
Selv hendes mor, der ellers mest er optaget af at støvsuge og arbejde i genbrugsbutikken viser sig at rumme mere, end Luna anede.


Karl Smart eller Din Tøjmand?

Luna er på udkig efter at finde kærligheden igen, og i hendes søgen møder vi både troløse og løgnagtige Karl Smart typer nord for København – og opmærksomme, bløde og mere ligefremme mænd manifesteret ved Anders fra den lokale Din Tøjmand.

Der er i det hele taget et farverigt persongalleri, der er så meget ramt på kornet, at det er både morsomt og varmt og kærligt hele vejen igennem.

Om hun finder kærligheden, om med hvem – og fodslag med både datter, mor, de lokale og eksen og ikke mindst sig selv – det MÅ du læse i Slået hjem.

 

Slået hjem af Karin Heulin fås hos Saxo. (reklamelink)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.