Sprøde delikate rugbrødssnacks

Sprøde delikate rugbrødssnacks

rugbroedssnacks

ynde sprøde rugbrødssnacks er blevet populære og findes hos bageren til en mindre formue, men du kan sagtens lave dem selv. Samtidig er det endnu et lille bidrag til kampen mod madspild, hvis du bruger det sidste rugbrød i stedet for at ende med at smide det ud.

Rugbrødssnacks er dejlige til hverdag til en lille mellemsnack, men også rigtigt gode til en velkomstdrink. Du kan også bruge dem til frokostbordet eller som tilbehør til fx salat eller tunmousse. Jeg er glad for den helt klassiske udgave med olie og salt, men du kan sagtens eksperimentere med forskellige krydderier, hvidløg eller sågar lakrids. Prøv også at udskifte olien med honning og evt. et lille kokosdrys.
rugbroeds-chipsSådan gør du

* Skær rugbrødet ud i tynde skiver med en skarp kniv. Det gør ikke noget, hvis du ikke kan skære papirtyndt – tykkere skiver på 3-4 mm kan også bruges.
(Læg evt. brødet på køl, før udskæringen, så er det lettere at skære).

* Skær skiverne ud i mindre firkanter eller tynde stænger i den størrelse, du foretrækker. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

* Pensl brødene med olivenolie og drys med salt, gerne flagesalt. Jeg hælder lidt olie ud på bagepapiret, som jeg derefter smører brødene rundt i på begge sider. På den måde bruger jeg lidt mindre olie. Hvis du foretrækker det, kan du selvfølgelig også bruge en neutral olie.

* Bag brødene i ovnen ved 175 grader i 10-20 minutter, afhængigt af tykkelsen, til de er sprøde. Hold øje med, at de ikke bliver sorte.

* Opbevares i en tætsluttende beholder.

Tips! Rugbrødssnackene er dekorative at have stående i et patentglas (- så længe det varer, for de er svære at holde fingrene fra!)

Kærlig hilsen Jeanette

Få nyheder og opskrifter fra Voksenlivsstil!

♥ Facebook: Klik her
♥ Bloglovin (få en mail med nyt på bloggen): Klik her
♥ Instagram: @Voksenlivsstil: Klik her

2 kommentarer
  1. Hylle
    Hylle siger:

    Hej Birgit,
    Tak fordi du skriver 🙂 Det er da pinligt, at jeg har glemt temperaturen. Jeg bager dem på ca. 175 g.
    Jeg får det straks rettet!

    Mange hilsner
    Hylle

    Svar
  2. birgit svaneeng
    birgit svaneeng siger:

    Hej 🙂
    Lyder rigtig lækkert og vil gerne prøve, men hvad er ovntemperaturen ???
    Birgit Svaneeng

    Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.