SUPER 5:2 er et ordentligt januar-los bagi

SUPER 5:2 er et ordentligt januar-los bagi

Det var faktisk en fejl, at jeg fik SUPER 5:2 ind ad døren. Sådan går det nogle gange, når man er medlem af en bogklub! Men efter at have åbnet og set et par sider, valgte jeg at beholde bogen. Også selvom jeg ikke skal på kur og aldrig har været det.

Bogens forfattere er i grunden slet ikke meget for kure, og det er jeg heller ikke. Men jeg er meget til generelt at leve nogenlunde fornuftigt, og det motiverer forfatterne til på en meget direkte og velskrevet måde. En kur kan desuden være med til at kickstarte en sundere livsstil, og en fastekur kan hjælpe med til at få bedre føling med sin sult, så man kan skelne imellem at spise af lyst og af et reelt behov.

Efter en juleperiode, hvor jeg var røget ind i en ædespiral, hvor trangen til sukker og usunde sager havde fået tag i mig, kunne jeg bare mærke, hvordan jeg fik det dårligere og dårligere. Udover anfald af dundrende nakke- og hovedpine bliver mit livssyn mere og mere sort, jo mere industrifremstillet slik, jeg indtager. Sådan er det bare, for jeg har kunne konstatere det gang på gang.
Bogen landede lige på det tidspunkt, hvor jeg havde besluttet, at NU sluttede julefesten altså her midt i januar.

Super-5-2-kuren

Bogen indeholder et konkret 10-ugers program med kost og træning, hvor man spiser meget få kalorier i to dage og normalt i fem dage. Derudover er der en masse opskrifter, som er ret enkle og rustikke, og som i alt fald kan inspirere til at sætte fokus på nogle gode råvarer.

For mig er det centrale hele den indledende tekst, der handler om, hvad en sund livsstil gør for os. Jeg havde glemt det for en stund, men allerede efter et par dage, hvor bremsen er sat i, er jeg i stand til at komme tilbage på det sunde spor igen. Og hold op, hvor de rammer plet, når de beskriver, hvordan nogle få ændringer gør os gladere, klogere, stærkere, slankere, mere energiske og flottere.

Det bliver en bog, jeg vil slå op i af og til for at få inspiration. Og når jeg kommer ind i en periode, hvor jeg glemmer, hvor dårligt, jeg faktisk får det, hvis det usunde får lov at tage over.
Lige nu ligger den på mit natbord, og jeg kan bestemt kun anbefale den, hvis du lige trænger til et godt januar-los bagi.

Bogen koster 215 kr. hos Saxo.com.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.