Til dig, der vil skære ned på sukkeret!

Til dig, der vil skære ned på sukkeret!

Massevis af færdigfremstillede produkter indeholder rigtigt store mængder sukker. Især naturligvis, når det kommer til søde sager, men generelt har mange industriprodukter et højt indhold af mere eller mindre skjult sukker, så vores indtag i løbet af en dag hurtigt bliver langt større, end vi umiddelbart går og tror.

Det er ikke godt for noget, og fysiologisk har vi ikke brug for sukker!

Sukker er tomme, dumme kalorier uden vitaminer og kostfibre, de giver et ustabilt blodsukker og fylder os op, så vi tager på og forbrændingen af fedtet ryger bagerst i køen. For mit eget vedkommende har for højt sukkerindtag en negativ indvirkning på min psyke og humør (læs indlægget Det gør sukker ved mig her). Sukker kan på kort sigt gøre os glade, fordi det får hjernen til at producere serotonin. Desværre får den efterfølgende insulinproduktion blodsukkeret til at falde ret hurtigt igen – sammen med humøret, som går mod nulpunktet. Så sukker er ligesom at tisse i bukserne for at få varmen, når det handler om at glæde sig selv! 

Vi bliver hurtigt afhængige af sukker, og dét er der selvfølgelig mange producenter, der spekulerer i, så de kan sælge os varer, der tilfredsstiller os kortvarigt med et sukker-, salt- eller fedtkick. Det gælder ikke for ISIS, der er den førende danske virksomhed, når det gælder produkter uden tilsat sukker. De laver velsmagende snacks og søde produkter, hvor sukkeret er erstattet af fx stevia, og hvor der er tilsat proteiner og kostfibre og skruet ned for fedtindholdet, hvor det er muligt.

ISIS-uden-sukker-snacks
ISIS har et stort udvalg, så du kan finde dine egne favoritter og en gang imellem synde med god samvittighed: is, kager, sukkererstatninger, chokolade, marcipan, snackbarer, småkager, bolcher, müsli, cornflakes, marmelader, kagemix, kagecreme og ketchup.

Jeg har haft lejlighed til at prøve en del af produkterne, og de kan sagtens tilfredsstille den søde tand, selvom de ikke indeholder sukker overhovedet. Chokoladeprodukterne er sødet med steviaplanten, som skal siges kan have den naturlige og meget smarte sideeffekt, at man hurtigt opdager, at man ikke kan grovæde – stevia kan godt give lidt rumlen og ondt i maven, når man får for meget. Så kan man lære det!

Chokoladeprodukterne er generelt ikke mine allerstørste personlige favoritter, men til gengæld er jeg vild med en række af de andre ting:
Bolcherne er meget velsmagende og tager sliktrangen – de fås i fire varianter her.
Müslien er meget crunchy og lækker – dem finder du her.
Jeg spiser sjældent chips, men skal det være, så må de fremover gerne være fra ISIS. De er vildt lækre, indeholder 60% mindre fedt end traditionelle kartoffelchips og har et højt protein- og fiberindhold.  Fås i tre varianter her.
Perfect strø ligner og smager som sukker, men har et højt fiberindhold og langt færre kalorier. Den er ikke velegnet til opvarmning (men her er der sødetabletter til fx kaffen i stedet), og den er heller ikke god at få til at opløse sig i fx en dressing (her skal man vælge ISIS Multisød) – men den er en perfekt knasende strøsukker. Du finder de forskellige sukkererstatninger her.

Så det kan altså sagtens lade sig gøre at lave velsmagende kvalitetsprodukter, der ikke indeholder al det skrammel, som vi ofte indtager. Det handler bare om at have det rigtige i skabene derhjemme, når trangen til hygge og søde sager trænger sig på.

voksenlivsstil-spons

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.