Tilbage til barndommens 1974, Kählers Spisesalon og Aros

Tilbage til barndommens 1974, Kählers Spisesalon og Aros

Vi har været et par dage i Århus sammen med vores forældre. En rigtig dejlig tur, og hvis du overvejer at være turist i Danmark, kan jeg kun anbefale byen. Den er hele vejen igennem hyggelig. Den er ikke større, end den er til at overskue, og man kan hurtigt komme rundt på gåben. Der er selvfølgelig det nye smukke Moesgaard museum lidt udenfor byen, men ellers kan du nyde gågaderne, Den gamle By og Aros uden at skulle ud og køre.

Det, som havde fået os på ideen til turen, var først og fremmest den nyåbnede del af Den gamle Bybydelen 1974. Her kan man rejse en tur tilbage og besøge sine forældres historie, og i vores tilfælde også vores egen barndom. Det er virkelig sjovt, også at opleve sammen. Mine forældre og jeg fik genoplivet minder om bl.a. mit gamle babybadekar, min skoletaske, og den røde kuffert, som jeg åbenbart altid pakkede med ting og sager, da jeg var lille.

1974_den-gamle-by

Musikkultur anno 1974. Billedet er lånt fra den gamle bys hjemmeside.

Der er en radioforretning fra 1974 med alle de populære lp’er og kassettebånd, man lyttede til den gang, en frisør med tørrehjelme, en bagerforretning og ikke mindst to opgange med lejligheder. Her kan man, med udgangspunkt i virkelige personer og hjem, opleve hvordan bl.a. de unge hippier, kernefamilien, kollektivet, indvandrerfamilien, småborgeren og grønlænderen boede den gang.  Alle steder er der masser af orange og brun, fyldte askebægre og mønstrede tapeter.

1974_den-gamle-by_lejlighed

Et typisk køkken, som jeg også husker det fra 7’erne. Billedet er lånt fra den gamle bys hjemmeside.

Inden vi fik set os om, havde vi brugt 5 timer i Den gamle By!

Om aftenen spiste vi på Kählers Spisesalon. Det var en virkelig god oplevelse med super lækker mad, value for money og en effektiv og sød betjening. Jeg kunne bestemt godt finde på at prøve Kähler i Tivoli også.

Dagens efter var vi lidt omkring i de hyggelige og charmerende gader, før vi tog på Aros. Jeg havde ikke været der før, så det var en virkelig god oplevelse med fine udstillinger, den smukke arkitektur og ikke mindst rainbow gangen af Olafur Eliasson på toppen. Jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle være så stor en oplevelse at opleve byen 360 grader i forskellige farver, men det gør altså bare noget ved en.

Byen bliver en kunstværk, og du er selv en del af en værk, når du går på den gennemsigtige gang på toppen af bygningen. Og sikke nogle billeder, man kan tage – det appellerer både til dine sanser og din egen kreativitet.

rainbow-gangen-aros

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.