Faster Inges uovertrufne tunmousse

Tunmousse – her er den bedste opskrift!

Tunmousse-med-rejer
Opskriften på den bedste tunmousse har jeg fra min fars faster Inge. Det er virkelig den bedste tunmousse, jeg nogensinde har fået, og til familiens frokostborde til jul og påske er den meget populær. Den er bare perfekt – den smager utroligt godt, den er ikke tør, og ikke for tung eller for fed. Den er uden smør, hvilket gør den utrolig delikat.
En af hemmelighederne er, at der er blendet et hårdkogt æg med i selv moussen, og så er mængden af creme fraiche og mayonnaise lige skabet.

Her får du opskriften på Inges skønne tunmousse, som bliver revet væk fra buffeten eller frokostbordet af både store og små. Alle elsker den, så den er et perfekt bud på både en forret, til en buffet eller til frokost.

Inge, hvad man i gamle dage ville kalde en rigtig knag i et køkken, rundet af husholdningsskole og en plads som kokkepige i hendes tidlige ungdom. I dag er hun 84 år og bager og sylter og kokkererer stadig, så det er en lyst. Hendes tunmousse er klassisk og helt fantastisk. Du finder den garanteret ikke bedre.

Portionsstørrelsen afhænger naturligvis af, hvor meget pynt, du tilsætter – men lav hellere lidt for meget, end lidt for lidt.

Du skal bruge (til 3-4 personer):

1 dåse tun i vand
1 æg kogt i 8 min.
1 lille løg
100 g mayonnaise
1 dl. creme fraiche
2 blade husblas
1 spsk citron
salt og peber

Blend tunen (uden vand) sammen med løg og det hårdkogte æg.
Hænd blandingen i en skål og rør mayonnaise og creme fraiche i.
Tilsæt 2 blade udblødt husblas.
Smag til sidst til med citron og salt og peber.

Lad moussen stå på køl og sætte sig i 3-4 timer, før du pynter den med asparges, rejer, hårdkogte æg, dild eller karse og evt. kapers.


Tunmousse-opskrift

Velbekomme!

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.